Tgrt Haber
11 May 2022 07:34 - Güncelleme : 11 May 2022 07:43

'Bir salgın daha yaşayacağız' diyen Bill Gates Covid-19'a yakalandı

Aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarıyla bilinen ve bir salgının daha yaşanacağını söyleyen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, corona virüse yakalandığını duyurdu.

'Bir salgın daha yaşayacağız' diyen Bill Gates Covid-19'a yakalandı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Covid-19’a yakalandığını açıkladı. Covid-19 aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Gates, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda testinin pozitif çıktığını duyurdu.

"AŞILI OLDUĞUM İÇİN ŞANSLIYIM"

Twitter'da yaptığı açıklamada “Aşı olduğum, güçlendiğim, testlere ve mükemmel tıbbi bakıma erişebildiğim için şanslıyım” diyen Bill Gates, uzmanların tavsiyesiyle kendisini karantinaya aldığını ve hafif belirtiler gösterdiğini söyledi.

https://twitter.com/BillGates/status/1524142708628934656

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Covid-19 aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla biliniyor.  Bill Gates, aşı endüstrisinin temsilcileri, DSÖ, UNICEF gibi kuruluşların yanı sıra özel yatırımcılardan oluşan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği'ni (GAVI) 20 yıl önce hayata geçirdi. Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla da maddi olarak GAVI’yi destekliyor.

“BİR PANDEMİ DAHA YAŞAYACAĞIZ”

Bill Gates, 2015 yılında dünyanın koronavirüs benzeri bir salgınla karşı karşıya kalacağını söylemiş ve Covid-19 pandemisini bilmişti. Gates, son olarak herkesi korkutan bir yeni salgından bahsetti. CNBC'den Hadley Gamble'a konuşan Bill Gates, yeni salgının muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söyledi. Gates, bu iddiasını "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" sözleriyle öne sürdü.

Bill Gates'in bu açıklamalarının ardından herkes yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklı olabilieceğini araştırmaya başladı. Bazı uzmanlar, Gates'in bahsettiği ölümcül virüsün çiçek virüsü kaynaklı olabileceğini iddia ettiler. Gates, yaklaşık iki ay önce yeni salgına neden olacak virüsü ismini açıklamış, dünyanın çiçek hastalığı ile karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...