Tgrt Haber
08 Aralık 2021 00:04

Bıden'dan Ukrayna hamlesi: Liderler ile görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen Ukrayna görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceği açıklandı.

Bıden'dan Ukrayna hamlesi: Liderler ile görüşecek
Joe Biden,,Vladimir Putin,Ukrayna,,NATO,

Beyaz Saray, Biden ve Putin'in bugün video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri ve 2 saat 1 dakika süren görüşmesi hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik muhtemel saldırısı nedeniyle ABD'nin güçlü ekonomik yaptırımları gündeme alacağı belirtildi.

AVRUPALI LİDERLER İLE GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini söyledi. Sullivan açıklamasında Biden'ın Perşembe günü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de görüşeceğini sözlerine ekledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ayrıca; Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin güçlü ekonomik önlemleri içeren yaptırımlar uygulayacağı duyuruldu.

KREMLİN: NATO'YA DAİR GARANTİ İSTEDİ

Kremlin'den ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşmeye dair yapılan açıklamada ise, "Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi" denildi.

 

ABD Başkanı Biden’in de Rus ordu birliklerinin Ukrayna sınırı yakınlarında ‘tehdit edici’ iddia ettiği niteliğini vurguladığı aktarılan açıklamada, Biden’in, gerilimin tırmanması durumunda ülkesinin ve müttefiklerinin uygulamaya koymaya hazır olduğu yaptırımlardan bahsettiği belirtildi.

Vladimir Putin, buna cevap olarak, sorumluluğun Rusya’ya yıkmamaları gerektiğini, çünkü Ukrayna topraklarında tehlikeli hareketlerde bulunan ve Rusya sınırlarında savaş potansiyelini giderek artıran tarafın NATO olduğunu kaydetti.

Putin’in, NATO’nun doğuya genişlemesi ve Rusya’ya komşu ülkelerin topraklarına saldırı silahlarının yerleştirilmesi olasılığını dışlayan güvenilir, hukuki olarak belgelenmiş garantilere büyük ilgi duyduklarını dile getirdiği aktarıldı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...