Tgrt Haber
24 Nisan 2024 18:21 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 18:42

Biden resmen imzaladı! TikTok ABD'de yasaklandı 

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a yardım sağlamanın yanı sıra Çinli TikTok şirketi ByteDance’i sosyal medya platformundan ayrılmayı zorlayan yasal tedbirleri imzaladı. 

Biden resmen imzaladı! TikTok ABD'de yasaklandı 

ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü, İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a yardım sağlamak ve Çinli TikTok ana şirketi ByteDance'in sosyal medya platformunu satmasını zorunlu kılan yasaları imzaladı.

Biden'ın resmi onayı, Capitol Tepesi'nde gerilimli politik mücadelelerle geçen altı aylık bir dönemin ardından yaşanan durgunluğu sona erdirdi.

"Bu yasa tasarısı masama gelene kadar geçen yol zor bir yoldu. Daha kolay olmalıydı ve daha erken gelmeliydi," dedi Biden Çarşamba günü yasayı imzaladıktan sonra. "Ancak sonunda Amerika'nın her zaman yaptığı gibi, anın gereğini yerine getirdik."

Biden, Temsilciler Meclisi'nin teklifi Cumartesi günü onaylamasının ardından yasayı imzalayacağına dair istediğini belirtmişti. Senato, Salı gecesi geç saatlerde büyük çoğunlukla 79'a karşı 18 oyla teklifi onayladı ve imzalanmak üzere Biden'ın masasına gönderdi. 

Biden resmen imzaladı! TikTok ABD'de yasaklandı  - 1. Resim

UKRAYNA VE İSRAİL'E DEV YARDIM! 

Yasa, Ukrayna için yaklaşık 60 milyar dolar, İsrail için 26 milyar dolar ve Tayvan ile Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik için 8 milyar dolar ayırıyor. Ayrıca ByteDance'e TikTok'u dokuz ay içinde — Biden 90 günlük bir uzatma hakkını kullanırsa bir yıl içinde satmasını şart koşuyor; aksi takdirde ABD genelinde bir yasakla karşı karşıya kalacak. 

TİKTOK İÇİN KARAR VERİLDİ! 

ABD Başkanı Biden, TikTok'un ülkede yasaklanması için hazırlanan karar tasarısını da imzaladı. TikTok’un ABD’deki hisselerini devretmesi için ise şirkete 12 aylık bir süre verildi. 

Biden resmen imzaladı! TikTok ABD'de yasaklandı  - 2. Resim

12 AY SÜRE VERİLDİ! 

Yasa tasarısında aktarılana göre, TikTok, ABD'nin onayladığı bir şirkete satılmazsa ABD'de yasaklanacak. TikTok'a şirketi ByteDance'a şirketi devretmesi için 12 ay süre verilecek.  

Kaynak: CNBC-e
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...