Tgrt Haber
07 May 2021 23:05

Biden, Putin ile görüşme çağrısını yineledi

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme çağrısını yineledi.

Biden, Putin ile görüşme çağrısını yineledi
ABD Başkanı Joe Biden,Rusya Devlet Başkanı Putin

ABD Başkanı Joe Biden, Rus askerlerinin Ukrayna’da olmasına rağmen Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediğini yineledi. Biden, “Bu, Putin’le birebir görüşme isteğimi etkilemiyor, öncesinde daha fazla askeri vardı, askerleri geri çekildi" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEYİ UMUYORUM DEMİŞTİ

ABD’de seçim sonrası başkanlığa seçilen Biden, yurt dışı ziyaret programlarını hazırlama başlıyor. İngiltere ve Belçika’ya yönelik ziyaret planlanan Biden, gezisi sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşmeyi umduğu dile getirmişti. Biden, Haziran ayındaki Avrupa ziyaretinde Putin’e açık kapı bırakmış ve görüşmeyi umduğunu dile getirmişti. 

ZİYARET PLANLAMASINI YAPIYOR

Göreve başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyareti programı çerçevesinde İngiltere'ye ve Belçika'ya gitmeyi planlayan ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, gezisi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi umduğunu ifade etmişti. Biden, "Rusya'nın Ukrayna yakınlarında birikmesine rağmen" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile hala görüşmek istediğini söyledi. Hala birikmiş askerler var, fakat 1 ay öncesine nazaran önemli ölçüde az" ifadelerini kullandı. Putin ile gelecek ay görüşmeyi umduğunu da sözlerine ekleyen Biden, "Bunu yapabileceğimize eminim. Belirli bir zamanımız ve yerimiz yok. Bunun üzerinde çalışılıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...