Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 07:34 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 07:39

Biden Afganistan’daki operasyonu değerlendirdi: O terörist artık yok

ABD Başkanı Joe Biden, El-Kaide üst yöneticisi Eymen Zavahiri’ye yönelik düzenlenen operasyonu doğruladı. Zavahiri’nin hava saldırı sonucunda öldürüldüğünü doğrulayan Biden “Bu terörist lider artık yok” diye konuştu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Biden Afganistan’daki operasyonu değerlendirdi: O terörist artık yok
Biden,ABD,AFGANİSTAN,

ABD’de Afganistan’da bulunan üst düzey El-Kaide yöneticisi Eymen Zavahiri’ye operasyon düzenledi. Hafta sonu gerçekleştirilen operasyonda herhangi bir sivil can kaybı yaşanmazken operasyona ilişkin ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu.

BIDEN OPERASYONU DEĞERLENDİRDİ

Beyaz saray bahçesinde kameraların karşısına geçen Biden, Zavahiri’nin Kabil’de ailesi saklandığı tespit edildiğini ve kendisinin onayı ile insansız hava aracı ile operasyon düzenlendiğini ifade etti.

“BU TERÖRİST LİDER ARTIK YOK”

Biden, "Zavahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok." diye konuştu. Zavahiri’ye yönelik operasyon ile "adalet"in yerine getirildiğini kaydeden Biden, 11 Eylül 2001 saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine de rahatlama sağlandığını ifade etti.

“ABD SİZİ BULUR VE ÇIKARIR”

Biden, "Bu gece bir kez daha netleştiriyoruz ki ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, ABD sizi bulur ve çıkarır." dedi. Zavahiri'ye yönelik operasyonu "bir başarı" olarak niteleyen Biden, ABD istihbarat birimlerine de bu konudaki "olağanüstü ısrarları ve becerileri" dolayısıyla teşekkür etti.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...