Tgrt Haber
16 Haziran 2022 00:39 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 01:08

ABD'de rekora doymayan benzin fiyatları Biden'ı harekete geçirdi! Tüm yetkilerini kullanacak: Üretimi ve tedariki artırın

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya savaşı ile rekor bir artış gösteren benzin fiyatlarına çözüm için petrol şirketlerine "üretimi ve tedariki artırın" çağrısında bulundu. Biden, yakın zamanda rafineri kapasitelerinin artırılması için tüm federal yetkilerini kullanacağını vurguladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA - TGRT Haber
ABD'de rekora doymayan benzin fiyatları Biden'ı harekete geçirdi! Tüm yetkilerini kullanacak: Üretimi ve tedariki artırın
Joe Biden,ABD,Brent petrol,Benzin,Rusya,Ukrayna,Fed

Vladimir Putin’in emri ile Rus ordusunun Ukrayna’yı işgali küresel çapta enerji krizine neden oldu. Rusya'nın ABD başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle yaptırım savaşı petrol ve doğal gaz fiyatlarını arşa çıkardı.

14 Haziran'ı 125,19 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 121,17 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Fed’in politika faizini 75 baz puan arttırmasıyla birlikte brent petrol 15 Haziran’ı 118 dolar seviyelerinde kapadı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ise aylık petrol piyasası raporunda, küresel petrol üretiminin mayısta bir önceki aya göre günlük 150 bin varil azalarak yaklaşık 98 milyon 750 bin varile gerilediğini bildirdi.

Brent petroldeki bu artış ABD’de benzinin ortalama fiyatını galon başına 5 doların üstüne çıkartarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştırdı.

KALİFORNİYA’DA BENZİN FİYATI 7 DOLARA DAYANDI

Bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 6,43 dolara yükseldi. Benzin fiyatlarında Kaliforniya'yı, 5,64 dolar ile Nevada, 5,56 dolar ile Alaska ve Illinois, 5,54 dolar ile Washington takip etti.

BİDEN: ÜRETİMİ ARTTIRIN

Rekor fiyatlar nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarına çözüm için petrol şirketlerine bir mektup yazarak, üretimi artırma çağrısında bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana ülkedeki benzin fiyatlarının galon başına ortalama 1,70 dolar arttığına işaret eden Biden, Amerikan halkının yaşadığı finansal sıkıntıların sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu kaydetti.

TÜM YETKİLERİNİ KULLANACAK

Biden, petrol rafinerilerinin kar marjlarının da bu süreçte rekor seviyede artmasının halkın üzerindeki ekonomik baskıyı artırdığını vurgulayarak, "Şirketlerinizin hala petrol, mazot ve diğer rafineri ürünlerinin üretimini ve tedarikini artırmak için acil adım atma şansı var." ifadesini kullandı.

Mektubunda Biden, yakın zamanda rafineri kapasitelerinin artırılması için tüm federal yetkilerini kullanacağını belirtti.

Kaynak: AA - TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...