Tgrt Haber
16 Kasım 2021 12:55

Denizde batmak üzere olan uçağın üzerindeki pilot kurtarıldı

ABD'nin Florida eyaleti açıklarında Gümrük ve Sınır Koruma yetkilileri, deniz aşırı operasyon yaparken batmakta olan bir uçağın üzerindeki pilotu fark ettiler, bir trajedinin eşiğinden dönüldü.

Denizde batmak üzere olan uçağın üzerindeki pilot kurtarıldı
abd,florida,uçak,pilot

Geçtiğimiz hafta ABD Gümrük ve Sınır Koruma birimine bağlı Denizci Özel Kuvvetler (AMO) ile yerel güvenlik güçlerine bağlı Taktiksel Darbe Birimi, Florida eyaletinde Cedar Key açıklarında ortak denizaşırı operasyon yürüttükleri sırada bir trajediyi önlediler. Yetkililer, tatbikat sıranda denizde batmakta olan bir uçağa denk geldiler. Küçük motorlu neredeyse tamamen suya gömülmüş bir haldeydi, üzerinde ise uçakta tek olduğu öğrenilen pilot duruyordu. 

Güvenlik güçleri, uçağı ve pilotu fark eder etmez yardım için harekete geçtiler. Pilot o anlarda uçağın tepesinde kurtarılmayı bekliyordu.

Denizde batmak üzere olan uçağın üzerindeki pilot kurtarıldı

Deniz Operasyonları Direktör Yardımcısı Michael Matthies yaptığı açıklamada ekiplerin, pilotun ilk sağlık kontrolünü yaptıklarını ve durumunun iyi olduğunu ifade ettiler. Direktör Yardımcısı olayla ilgili şunları söyledi:

"Deniz Tecrit Ajanları ve Şerif Yardımcılarının durumsal farkındalığı ve hızlı eylemleri olası bir insan trajedisini önledi.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...