Tgrt Haber
11 Temmuz 2022 09:27 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 11:38

Devlet Bahçeli’ye verilen fotoğraf Yunanistan’da yankı uyandırdı! 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Ülkü Ocakları ziyareti sonrasında verilen fotoğraf Yunanistan’ı kızdırdı. Haritada “Denizlerdeki misakımillimiz” ibaresi Yunan politikacıları kızdırırken ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini haberi sayfasını taşıdı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Devlet Bahçeli’ye verilen fotoğraf Yunanistan’da yankı uyandırdı! 
devlet bahçeli,yunanistan

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanıyor. Tüm dünyanın dört gözle takip ettiği Ege’deki gelişmeler ABD’nin bölgedeki üslerini arttırması ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin durdurulması ile tavan yaptı.

BAHÇELİ’YE VERİLEN FOTOĞRAF YUNANİSTAN’DA YANKI UYANDIRDI

Ankara ile Atina arasındaki gerginlik peş peşe gelen açıklamalar ile sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Ülkü Ocakları’nı ziyaretinde verilen fotoğraf ülkede büyük bir krize yol açtı. Yunanistan’ı adeta ayağa kaldıran görüntülerde Haritada, “Denizlerdeki misakımillimiz” ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit’in de Türkiye’ye ait olduğu görüldü.

https://twitter.com/ayyildirim1/status/1546217672236535808

TÜRKİYE’Yİ PROVOKASYON İLE SUÇLADI

Fotoğrafa Yunan kamuoyundan tepki gelirken ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı. Kathimerini, “Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi” yorumunu yaptı. Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, “Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı” ifadesini kullandı.

Yunan yetkililer fotoğrafın kabul edilemez olduğunu söylerken bunun düzeltilmesini beklediklerini söyledi. 

YUNANİSTAN'A SERT SÖZLERLE YÜKLENMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin geçtiğimiz ay yaptığı grup toplantısında ''Türkiye'ye düşmanca bakanları uyarıyorum; sakın hesap hatası yapmayın. Kahramanlar vatan nöbetindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi nitelikli Efes konuşması ve TSK'nın karakteri, şahsımın gurur ve heyecanı aynı anda yaşamasına neden olmuştur. Ege'nin karşı kıyısında haksızlığı yol haritası yaparak krize oynayan Yunanistan hükümetine diyorum ki: Biz buradayız, hiçbir yere gitmeyeceğiz. Aklını başını almayanın aklını almak bizim için çocuk oyuncağıdır'' ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli’ye verilen fotoğraf Yunanistan’da yankı uyandırdı! 

Devlet Bahçeli’ye verilen fotoğraf Yunanistan’da yankı uyandırdı! 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...