Tgrt Haber
05 Ocak 2022 10:41

Bağdat Havalimanı'na roketli saldırı

Irak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı'na roketle saldırı düzenlendi. Havalimanı yakınlarına 2 adet Grad roketi düştüğü bildirildi.

Bağdat Havalimanı'na roketli saldırı
ırak,,bağdat,,saldırı,

Irak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarına 2 adet Grad roketi düştüğü belirtildi. Saldırının herhangi bir hasara yol açmadığı belirtilirken, içinde fırlatılmamış 2 roketinin de bulunduğu rampanın Bağdat’taki el-Cihat bölgesinde bulunduğu bildirildi.

Bağdat’ta 3 Ocak 2020'de İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. Saldırının yıl dönümünde son 2 gün içerisinde Irak'taki ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere 2 saldırı düzenlendi.

Bağdat Havalimanı yakınlarındaki ABD'nin Victoria Hava Üssü ile Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn-el Esed Üssü SİHA'larla hedef alındı. Her iki saldırıda herhangi bir hasar veya can kaybı meydana gelmediği belirtilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...