Tgrt Haber
15 Şubat 2024 03:34 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 03:52

BAE'de tarihi an: Hindu tapınağı Modi'nin katılımıyla açıldı

BAE’nin başkenti Abu Dabi'de inşa edilen Hindu tapınağı, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin katılımıyla görkemli bir törenle açıldı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
BAE'de tarihi an: Hindu tapınağı Modi'nin katılımıyla açıldı
,,,,,

Hindistan Başbakanı Modi'nin katılımıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Hindu tapınağı açıldı. Modi, törende yaptığı konuşmada BAE'ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Dubai'deki Burj Khalifa ve Abu Dabi'deki Şeyh Zayed Camii gibi ikonik yapılara sahip BAE'nin kimliğine yeni bir kültür eklediğini vurguladı.

3.3 MİLYONDAN FAZLA HİNDU İÇİN İBADET İMKANI

Tapınağın açılışı, BAE'deki büyük Hindu cemaati için de büyük önem taşıyor. Bölgede yaşayan 3.3 milyondan fazla Hindu için ibadet ve dini geleneklerini sürdürme imkanı sunacak.

BAE'de tarihi an: Hindu tapınağı Modi'nin katılımıyla açıldı - 1. Resim

Törenin diğer önemli katılımcıları arasında BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da yer aldı.

Tarihi olay, BAE ve Hindistan arasındaki dostluk ve işbirliğinin de bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İki ülke, son yıllarda siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda yakın ilişkiler kurdu.

BAE'de 2019'da resmi törenle temeli atılan Hindu tapınağı, Dubai ile Abu Dabi Otoyolu yakınında 55 bin metrekare alana inşa edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...