Tgrt Haber
15 Haziran 2021 14:52

Avustralya'da örümcek ağları doğayı battaniye gibi sardı

Avustralya'da fare istilası henüz son bulmamışken doğayı örümcek ağları sarmaya başladı. Victoria kentini, örümcek ağları bir battaniye gibi sardı.

Avustralya'da örümcek ağları doğayı battaniye gibi sardı
avustralya,örümcek ağları

Avustralya'da felaketler üst üste geldi. Kasabalarını on binlerce fare basan Avustralya'nın Victoria Gippsland bölgesinde örümcek ağları battaniye gibi doğanın üzerine gerildi. Ağların nedeninin yoğun yağmur ve sel olduğu düşünülüyor. 

Çalıları, çimenleri ve yol işaretlerini örten ağlar, örümceklerin sel sularından kaçmalarını ve daha yüksek zeminlere ulaşmaya çalıştıklarını gösteriyor. Avustralya vatandaşları ise durum karşısında hem şaşkın hem de sitemkar... Ülkede yaşayanlar, ''Su baskını yetmedi bir de örümcek kıyameti başladı'' diyerek sitemlerini dile getirdi. 

Avustralya'da örümcek ağları doğayı battaniye gibi sardı

Sydney Üniversitesi'nden Profesör Dieter Hochuli, ağların selden sonra ortaya çıkmasının sıradan bir durum olduğunu söyledi. The Sun'ın haberine göre Hochuli, ''Bu tür çok şiddetli yağışlar aldığımızda bu hayvanlar artık orada yaşayamıyor ve daha yüksek yerlere taşınıyorlar" diyerek yaşanılan durumun nedenini açıkladı.

Avustralya'da örümcek ağları doğayı battaniye gibi sardı

Doğu Gippsland'de bu hafta 50 mm'lik bir yağmur tahminiyle birlikte, örümceklerin hayatta kalma taktiklerini tekrar sürdürebilecekleri düşünülüyor. 

 

 

Öte yandan Güneydoğu eyaleti şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlar tarafından tahrip edildi ve binlerce kişiyi tahliye etmeye zorladı. Bölgenin bazı bölümleri, geçen hafta yağmurun sakinleri elektriksiz bırakmasının ardından kapatıldı.

 


 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...