Tgrt Haber

Avrupa'nın göbeğinde korkunç toplu mezar keşfi: Yan yana 500'den fazla ceset

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sciencealert
11 Mart 2024 09:50 - Güncelleme : 11 Mart 2024 09:50
Avrupa'nın göbeğinde korkunç toplu mezar keşfi: Yan yana 500'den fazla ceset
Almanya, Toplumezar, Veba

Almanya'da bir huzurevi inşaatı öncesi yapılan kazıda devasa bir toplu mezar keşfedildi. Uzmanlara göre bu, Avrupa'da şimdiye kadar ortaya çıkarılan en büyük toplu mezar olabilir.

Almanya'da tüyler ürpertici bir keşfe imza atıldı. Yeni bir huzurevinin inşaatı öncesi Nürnberg kentinde kazı çalışmaları yürüten arkeologlar, büyük bir toplu mezar keşifti. Uzmanlar toplu mezarın Avrupa'da şimdiye kadar ortaya çıkarılanların en büyüğü olabileceğini dile getirdi.

1600'LÜ YILLARDA KAZILMIŞ OLABİLİR

Sciencealert'da yer alan habere göre kazılar devam ederken, şu ana değin 500'den fazla kişinin asırlık kalıntılarına ulaşıldı. Anca kazı ekibine görü, alana bin 500 kadar kişi defnedilmiş olabilir.

Bunun yanında bu insanların mezarlara ne zaman gömüldüğüne ilişkin de kesin bir tarihleme yapılmadı. Ancak geçici tahminler, sekiz veba çukurunun 17. yüzyılın ilk yarısında kazıldığına işaret ediyor.

Avrupa'nın korkunç toplu mezar keşfi: Yan yana 500'den fazla ceset - 1. Resim

BAZI İSKELETLER YEŞİL RENGE BÜRÜNMÜŞ

Der Spiegel dergisinin yayımladığı bir rapora göre, toplu mezarı alanı daha önce bakır fabrikasının atıklarını bertaraf etmek için kullanıldığından bazı iskeletler yeşil renge bürünmüş durumda.

Nürnberg Miras Koruma Departmanı arkeolog Melanie Langbein ve Baş Antropolog Florian Melzer , "Gelecekteki inşaat alanlarında bulunan tüm insan kalıntılarını güvence altına alıp arşivleyeceğiz. Şu anda çalışma baharda tamamlandığında buranın Avrupa'da kazılan veba kurbanları için en büyük acil durum mezarlığı olacağını varsayıyoruz" dedi.

AVRUPA'NIN BELASI VEBA

Buluntu, başta 14. yüzyıldaki "Kara Ölüm" ve 6. yüzyılda başlayan "Justinianus" vebası olmak üzere, tarihin en yıkıcı pandemileriyle ilişkilendiriliyor.

Ancak oldukça bulaşıcı olan, pire kaynaklı enfeksiyon, çağlar boyunca daha küçük salgınlar halinde sık sık yeniden ortaya çıktı. Avrupa'daki Kara Ölüm'ün ardından yaklaşık 400 yıl boyunca yerel salgınlar tekrarlandı ve şehirleri kasıp kavurdu.

Kaynak: Sciencealert
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...