Tgrt Haber
15 Mart 2017 14:21

Avrupa'dan sığınmacı anlaşması açıklaması

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada "Avrupa Birliği, Türkiye ile sığınmacı anlaşmasına bağlıdır" ifadesine yer verildi.

Avrupa'dan sığınmacı anlaşması açıklaması
sığınmacı anlaşması,AB,Avrupa Birliği

Avrupa Komisyonu sözcüsünün yaptığı açıklamada, "Türkiye-AB anlaşmasına bağlıyız. Bu bir ortak güven ve teslim anlaşmasıdır. Her iki tarafın da taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

AB BAKANI ÇELİK, 'ANLAŞMA TEKRAR DEĞERLENDİRMELİ' DEMİŞTİ

Bakan Çelik dünkü açıklamasında, "Türkiye AB'yle sığınmacı anlaşmasındaki karadan geçişler konusunu tekrar değerlendirmelidir' şeklinde konuşmuştu. AB ile sığınmacıların geri kabul anlaşması, vize serbestisi, sığınmacılara 3 milyar euro mali yardım yapılması gibi konuların tek bir paket olduğunu hatırlatan Çelik, AB tarafının anlaşmaya uymaması nedeniyle, Türkiye'nin gelinen noktada Birliğe karşı bir yükümlülüğü olmadığının altını çizmişti.

Çelik, buna karşın kendilerinin insani sorumlulukla hareket ettiğini dile getirerek, anlaşma sayesinde Ege Denizi'ndeki ölümlerin önüne geçildiğine dikkat çekmiş, Türkiye'nin 'bir anlamda insanlığın namusunu kurtardığını' ifade etmişti. Çelik, "Ama dediğim gibi özellikle karadan geçişler konusunda Türkiye bence bu durumu yeniden değerlendirmelidir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...