Tgrt Haber
11 Haziran 2021 12:41

Oxford-AstraZeneca aşısını olunca sesini kaybettiğini sandı

İngiltere'de bir kadın Oxford-AstraZeneca aşısının ikinci dozunu aldıktan sonra konuşamadığını iddia etti. Doktorlar, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Oxford-AstraZeneca aşısını olunca sesini kaybettiğini sandı
oxford astrazaneca,koronavirüs,aşı

43 yaşındaki İngiliz kadın, ikinci kez Oxford-AstraZeneca aşısını olmasının ardından konuşamadığını iddia etti. Sofia Games adlı kadın, 19 Mayıs'ta iğneyi aldıktan birkaç saat sonra konuşmasını engelleyen 'ciddi bir alerjik reaksiyon' geçirdiğini düşünüyor. Doktorlar ise yaptıkları muayene doğrultusunda herhangi bir yanlış durumla karşılaşmadıklarını, bu durum karşısında şaşkınlığa uğradıklarını söylediler. 

Gomes, hastanede bir hafta kadar kaldı ve birkaç uzman tarafından muayene edildi. Gomes'e göre, konuşamamasının altında yatan sebep aşıydı fakat doktorlar, sesini kaybetmesinin büyük ihtimalle bir tesadüf olduğunu açıkladı.

KANIT BULUNAMADI

Doktorlar, Gomes'in sesini aşı nedeniyle kaybettiğini kanıtlayacak hiçbir bulguya ulaşamadıklarını da sözlerine eklediler. Dailymail'in haberine göre, ayrıca, aşının yaygın yan etkileri arasında enjekte edildiği kolda ağrı, baş ağrısı, kas ağrısı ve yorgunluk olabileceğini fakat ses kaybı yaşanamayacağını dile getirdiler.

Konuya ilişkin açıklama yapan İngiliz kadın, insanların hala aşı yaptırmalarını fakat yan etkiler konusunda dikkatli olmalarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...