Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 07:12 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 07:56

Angela Merkel’e UNESCO Barış Ödülü verilecek

Almanya’nın eski başbakanı Angela Merkel, mülteci krizinin yaşandığı sırada ülkesinde çok sayıda mülteciyi kabul ettiği gerekçesi ile UNESCO tarafından Barış Ödülüne layık görüldü.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Angela Merkel’e UNESCO Barış Ödülü verilecek
Merkel,almanya

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) bu sene Barış Ödülünün kime verileceğini açıkladı. İnternet sitesinden yazılı yapılan açıklamaya göre ödülün eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’e layık görüldüğü ifade edildi.

“MÜLTECİLERİ ÜLKESİNE ALDI”

Açıklamada Barış Ödülü Jüri Başkanı Denis Mukwege’nin "2015 yılında başta Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre'den gelen 1,2 milyondan fazla mülteciyi kabul etme konusundaki cesur kararı, jüri üyelerini derinden etkilemiştir." İfadelerine yer verildi. Mukwege, mültecileri ülkesine cömertçe kabul eden Merkel'in "tarihe bir ders bıraktığını" vurguladı.

Ödülün ne zaman verileceği henüz açıklanmadı.

2005'ten 2021'e kadar Almanya'yı yöneten Angela Merkel, mülteci krizinin yaşandığı 2015'te diğer Avrupa hükümetlerinin aksine mültecileri ülkeye kabul etmesiyle öne çıkmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...