Tgrt Haber
09 May 2022 14:29 - Güncelleme : 09 May 2022 14:52

Şeker un ve ayçiçek yağının ardından Amerika'da mama kıtlığı başladı

Küresel gıda krizi kapıdayken Amerika Birleşik Devletleri'nde ayçiçek yağı, şeker ve unun ardından mama kıtlığı da baş gösterdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaş nedeniyle Dünya Bankası, gıda krizinin insani felaket boyutlarına doğru ilerlediğini belirtti.
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaş nedeniyle Dünya Bankası, gıda krizinin insani felaket boyutlarına doğru ilerlediğini belirtti.

Gıda krizi neredeyse her ülkede çeşitli ürünler aracılığıyla teker teker ortaya çıkarken Amerika Birleşik Devletleri'nde ayçiçek yağı, şeker ve unda yaşanan sorunlar bebek mamalarına sıçradı. Amerikalı üreticiler tam kapasite üretim yaptıklarını söylüyorlar fakat mevcut talebi karşılama konusunda yetersizlik var.

Ülkede bebek mamalarının stokta kalmama oranı, 2021'in ilk yarısında yüzde 2 ile yüzde 8 arasında değişiyordu. Bu oran, Kasım 2021 ile 2022 arasında yüzde 31'e ve son olarak yüzde 40 düzeyine yükseldi.

Şeker un ve ayçiçek yağının ardından Amerika'da mama kıtlığı başladı

ARZ İLE MÜCADELE VAR

Teksas, Tennessee, Missouri, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Iowa eyaletlerinde bebek mamalarının yarısından fazlası 24 Nisan'dan itibaren hafta boyunca satılarak tükendi. CNN International'ın haberine göre, 7 eyalette nisan ayı başlarında bebek maması ürünlerinin yüzde 40-50'si stoklarda tükendi. Şu an ise 26 eyalet arz ile mücadele etmeye çalışıyor.

Datasembly CEO'su Ben Reich, konuya ilişkin "Bu problem; tedarik zinciri sorunları, ürün geri çağırma ve tarihi enflasyonla daha da karmaşık hale geldi" dedi. Karamsar bir tablo çizen Reich, "Ne yazık ki, benzeri görülmemiş miktarda oynaklık göz önüne alındığında, bebek mamasının pazardaki en çok etkilenen ürünlerden biri olmaya devam etmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...