Tgrt Haber
01 Haziran 2022 14:41 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 14:51

Almanya’dan bir ilk: Ukrayna’ya silah desteği verecek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya IRIS-T hava savunma sistemleri göndereceğini söyledi.

Almanya’dan bir ilk: Ukrayna’ya silah desteği verecek
Hava savunma sistemi,Ukrayna,Almanya

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sertleştikçe ABD ve Batı’nın da Ukrayna’ya karşı silah desteği artıyor. Ukrayna’ya taktiksel silah desteği verme konusunda bugüne dek çekimser davranan Almanya, IRIS-T hava savunma sistemleri gönderme kararı aldı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün yaptığı açıklamada "Önümüzdeki haftalarda daha fazla silah tedarik edeceğiz. Ukrayna’ya Almanya'nın sahip olduğu en modern hava savunma sistemi olan IRIS-T sisteminden vereceğiz” dedi.

"Bu, Ukrayna'nın bütün bir şehrini Rus hava saldırılarından korumasını sağlayacak" diyen Scholz’ın bu açıklaması, üst düzey ABD’li yetkililerin Ukrayna'ya güvenlik yardımı paketinin bir parçası olarak HIMARS olarak bilinen Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemlerini göndereceğini açıklamasından sonra geldi.

BUGÜNE DEK MESAFELİYDİ

Almanya, savaşın başlangıcından itibaren yalnızca insani yardım ve tıbbi ekipman sağlamayı kabul etti. Kiev yönetiminin silah sağlama çağrılarına direnen Almanya'nın bu yaklaşımı onlarca yıllık kriz bölgesine ölümcül silah desteği vermeme politikasından kaynaklanıyordu. Ayrıca ülkenin enerji kaynakları açısından Rusya’ya bağlı olması da savaşla ilgili net bir politika çizmesinin önüne geçti. Almanya Nisan ayında Ukrayna'ya uçaksavar tankları teslim etmeyi kabul etmiş ardından U dönüşü yapmıştı.

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...