Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 09:22

Almanya'da ev kiralamak isteyen Türk'e ayrımcılık

Almanya'nın başkenti Berlin'de ev kiralamak isteyen Türk vatandaşı Cem K. olumsuz yanıt aldı. Alman ismiyle başvurunca ise olumlu yanıt aldı.

Almanya'da ev kiralamak isteyen Türk'e ayrımcılık
almanya,türk

Almanya'nın başkenti Berlin’de kiralık ev arayan Türk vatandaşı Cem K., sürekli olumsuz yanıt almasının ardından bu durumun Türk olmasından kaynaklı olabileceğini düşünerek, Deutsche Wohnen isimli şirkete Alman ismi "Michael Grünberg" ile başvurdu.

Alman ismi ile yapılan başvuruya kısa bir süre sonra olumlu yanıt alan Cem K., şirketi ayrımcılıktan dolayı mahkemeye verdi.

ŞİRKET TAZMİNAT ÖDEYECEK

Berlin Charlottenburg Bölge Mahkemesinde görülen davada mahkeme, "Yalnızca kulağa Türkçe gelen ismi ve dolayısıyla etnik kökeni nedeniyle ev randevusu daveti almadığını" belirten Cem K.'yı haklı buldu.

Mahkeme, bu ayrımcılık karşısında Deutsche Wohnen şirketini tazminata mahkum ederek, Cem K.’ya 3 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...