Tgrt Haber
17 May 2016 02:21

Aliyev ve Sarkisyan Viyana'da bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan, şiddetli çatışmaların ardından ilk kez Viyana'da bir araya geldi.

Aliyev ve Sarkisyan Viyana'da bir araya geldi
aliyev, Sarkisyan,

Aliyev ve Sarkisyan, Viyana'da düzenlenen Dağlık Karabağ konulu AGİT toplantısı çerçevesinde görüştü.İki ülkenin liderleri, ABD, Rusya ve Fransa'nın oluşturduğu AGİT Minsk Grubu Eş Başkanları'nın da katıldığı toplantıda Dağlık Karabağ sorununu ele aldı.

Aliyev ile Sarkisyan en son geçen yıl aralık ayında İsviçre'de görüşmüştü. Ermenistan ordusunun geçen ay işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'daki mevzilerinden Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ateşe açması üzerine, Azerbaycan ordusu 2 Nisan'da cephe hattında karşı saldırı başlatmıştı.

Her iki tarafın asker ve askeri malzeme kayıpları yaşadığı çatışmalarda, Azerbaycan bazı stratejik noktaları işgalcilerden geri almış, taraflar 5 Nisan'da ateşkes ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...