Tgrt Haber
18 Haziran 2022 10:56 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 11:09

Afganistan’da tapınaklara silahlı saldırı, operasyon devam ediyor

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hindu ve Sih tapınağına yönelik bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.  Yetkililer operasyonun devam ettiğini bildirdi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Afganistan’da tapınaklara silahlı saldırı, operasyon devam ediyor
,Afganistan

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.  Hindu ve Sih tapınağına yönelik saldırıların dini tören esnasında gerçekleştiğine dikkat çekildi. Taliban yönetiminin İçişleri Bakanlığı, Kabil'in Karte-i Pervan bölgesinde Hindu ve Sih tapınağına bombalı ve silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

OPERASYON DEVAM EDİYOR 

Açıklamada tapınağın içine giren saldırganların etkisiz hale getirilmesi için operasyonun devam ettiği kaydedildi. Saldırı tapınakta Hindu ve Sih dini mensuplarının gerçekleştirdiği bir tören sırasında yapıldı. Taliban güçleri tapınağa giden tüm caddeleri trafiğe kapattı. an kaybıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

NE OLMUŞTU?

15 Ağustos 2021'de ABD’nin Afganistan’dan geri çekilmesi ve Kabil'in düşmesiyle Taliban, Afganistan yönetimine tekrar sahip oldu. Taliban’ın yönetime el koymasıyla beraber ülkede sosyal, ekonomik ve siyasi çöküş yaşanıyor. Ekonomik çöküşün eşiğinde olan ülkede Taliban yönetimi, özellikle kadınlar ve kız çocuklarının eğitimlerine yönelik aldığı kararlar kamuoyunda şok etkisi meydana getirmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...