Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 15:05

Afganistan'da ''bayrak'' protestosu Taliban iki kişiyi öldürdü çok sayıda yaralı

Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde Afganistan bayrağı yerine açılan Taliban bayrağı indirilmek istendi. Taliban, iki kişiyi öldürdü.

Afganistan'da ''bayrak'' protestosu Taliban iki kişiyi öldürdü çok sayıda yaralı
afganistan,taliban,kabil,bayrak

Amerika ordusunun mayıs ayında Afganistan'dan çekileceğini belirtmesinin ardından Taliban, bir bir merkez vilayetleri ele geçirdi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimine el koydu. Ülkenin Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Afganistan'dan kaçtı. Taliban, vilayetlerde Afganistan bayrağını indirip Taliban bayrağı astı. Nangarhar vilayetinde ise ise Taliban bayrağına karşı protesto düzenlendi.

Taliban'a yönelik tepkiler sürüyor. Nangarhar vilayetinin Celalabad kentinde açılan Taliban bayrağı yerine Afganistan bayrağının yeniden asılmasını talep eden protestocular sokaklara döküldü.

Yerel kaynaklar, Afganistan bayrakları eşliğinde yürüyen protestoculara Taliban militanlarının müdahale ettiğini, açılan ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını belirtti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde yürüyüş sırasında art arda silah sesleri duyulurken, büyük panik yaşandığı görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...