Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 13:46

Afganistan Bağımsızlık Günü'nde Taliban ateş açtı!

Afganistan'ın Esadabad kentinde düzenlenen Bağımsızlık Günü'nde Taliban, ateş açtı. İzdiham ortamında hayatını kaybedenlerin olduğu bildirildi.

Afganistan Bağımsızlık Günü'nde Taliban ateş açtı!
taliban,,afganistan,,kabil,,saldırı,

Afganistan'ın İngiltere'den kazandığı bağımsızlığının yıl dönümü için Kunar vilayetinin merkezi Asadabad kentindeki gösteriler düzenlendi. Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından ulusal bayrağın yerine örgüt bayrağının kullanılmasına tepkiler de sürerken Bağımsızlık Günü'nde Taliban, ateş açtı.

Afganistan Bağımsızlık Günü'nde Taliban ateş açtı!

Yerel kaynaklar, Taliban'ın ateş açması üzerine izdiham çıktığını ve can kayıplarının olduğunu belirtti. Görgü tanıklarından Muhammed Salim, can kayıplarının silahla mı ya da izdihamdan mı kaynaklandığının belirsiz olduğunu söyledi:

“Yüzlerce insan sokağa çıktı. İlk başta korktum ve gitmek istemedim ama komşularımdan birinin katıldığını görünce evdeki bayrağımı çıkardım. Taliban'ın açtığı ateş sonucu ve çıkan izdihamda birkaç kişi öldü.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...