Tgrt Haber
28 Haziran 2022 12:40 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 12:52

Adaları silahlandıran Yunanistan'dan yine kriz hamlesi: ABD'den füze alıyorlar

Doğu Akdeniz ve Ege'de provokasyonlarını sürdüren Yunanistan'dan yine bir kriz hamlesi geldi. Ege adalarını silahlandırma hakkını savunan ve Türkiye'den gelebilecek harekat ihtimalini değerlendiren Yunanistan, beton ve hendek önleminden sonra F-16'lar için ABD'den füze alacak.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT HABER, Savunma Sanayi
Adaları silahlandıran Yunanistan'dan yine kriz hamlesi: ABD'den füze alıyorlar
Yunanistan,Ege,Türkiye,Atina,füze

Ege’de adaları silahlandırma hakkının olduğunu savunan Yunanistan, Türkiye’nin kendisi için bir tehdit unsuru olduğunu iddia ederek provokasyonlarına devam ediyor. Türkiye’yi her fırsatta ABD’ye şikayet eden Atina’nın ‘sıcak bir Temmuz ayına hazırlandığı’ dile getirilen haberlerinde, Türkiye’nin 4. sondaj kulesini faaliyete geçirmesi ihtimaline karşı tedbirler ele alınmıştı.

'ŞAKAMIZ YOK'

Türkiye, Ege adalarını silahlandırma politikasını savunan Yunanistan’a EFES 2022 tatbikatıyla gözdağı vermiş ve ‘şakamız yok’ demişti. Yunanistan Türkiye’den gelebilecek olası harekata karşı Meriç sınırına yakın bölgede hendek kazmaya başlamıştı.

Ankara ile Atina yönetimleri arasında gerginlik son dönemde yine tırmanırken Yunanistan, Türkiye sınırındaki beton duvarın uzunluğunun üç katına çıkarılacağını açıkladı. Türkiye’nin hava üstünlüğünü de göz önünde bulunduran Yunanistan’dan yeni bir kışkırtıcı hamle geldi.

F-16'LARA FÜZE

Yunan merkezli haber kaynakları, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin F-16 filoları için AGM-84L Harpoon Block II Havadan Atılan Gemisavar Füzesi ile AGM-88E AARGM Anti-Radyasyon Füzesi tedarik edeceğini açıkladı.

Yunanistan’da savunma sanayii haberleri paylaşan Newpost sitesi yeni yayınladığı özel haberinde, Yunanistan’ın ABD’den F-16’lar için Harpoon Blok II Gemisavar füzesi istediğini ve bu isteğe ABD’nin yeşil ışık yaktığını belirtti. Haberde geçen detaylara göre; Yunanistan, Harpoon’ları F-16 Blok 70 ve Blok 50/52+ uçaklarında kullanmayı hedeflemekte. Bu kapsamda Yunan Hava Kuvvetkeri; Fransa menşeli Mirage uçaklarından Exocet, ABD menşeli F-16 uçaklarından ise Harpoon Gemisavar füzesi atarak önemli bir kabiliyete ulaşmayı planlıyor.

Kaynak: TGRT HABER, Savunma Sanayi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...