Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 09:46 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 10:30

Abdülhamid Han dünya manşetlerini süsledi! ABD basınından 'Osmanlı' vurgusu

Dünyanın en büyük 5 sondaj gemisinden biri olan Abdülhamid Han, enerji seferine çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefe doğru yol alan Abdülhamid Han, dünya basınında yankı uyandırdı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Abdülhamid Han dünya manşetlerini süsledi! ABD basınından 'Osmanlı' vurgusu
Abdülhamid Han,Navteks,Recep Tayyip Erdoğan,Doğalgaz,Akdeniz

Dünyanın en büyük sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han, Doğu Akdeniz'deki Yörükler 1 kuyusuna sondaj için uğurladı. Uluslararası haber ajanlarının gelişmeleri aktarılırken bazı basın yayın kuruluşları tarafından gelişmenin etkileri analiz edildi. 

ABD merkezli ABC News haberi 'Türkiye Cumhurbaşkanı Salı günü ülkenin en yeni ve en büyük denizaltı hidrokarbon sondaj gemisini göreve çıkardı' şeklinde duyurdu. Erdoğan'ın 'Kimseden izin veya onay almaya ihtiyacımız yok' sözlerine yer verilen haberde ayrıca “Türkiye'nin diğer sondaj gemileri Fatih, Kanuni ve Yavuz Türkiye'nin doğal gaz rezervi keşfettiği Karadeniz'de faaliyet gösteriyor. Dört gemiye de Osmanlı padişahlarının isimleri verildi” şeklinde yorum yapıldı. 

Al Jazeera bu gelişmeyi 'Türkiye, Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarına yeniden başladı' başlığı ile duyururken rotanın Erdoğan tarafından açıklandığı vurgulandı.

YUNAN BASINI MANŞETTEN VERDİ

Türkiye’ye yönelik her fırsatta kara propaganda yapan Yunanistan'da geminin yola çıkması geniş yankı buldu. Gelime Yunan basınından manşetten görüldü. CNN Yunanistan geminin göreve başladığı tören için 'Erdoğan güç gösterisi yaptı' yorumunda bulundu.

Haberde şu ifadelere yer verildi; “Recep Tayyip Erdoğan güç gösterisi yaparak geminin üzerinden Cumhurbaşkanlığı helikopteri ile uçtu ve bu fotoğrafı Twitter'da yayınladı.” Yunan gazetesi olan Kathimerini de geminin sefere çıkmasını Erdoğan vurgusu ile gördü. 'Türkiye Akdeniz'e yeni sondaj gemisi gönderdi' başlıklı haberde şu ifade yer aldı: “Erdoğan, Türkiye'nin dördüncü yüzer sondaj kulesinin, bölgenin 55 kilometre güneyindeki Yörükler-1 sahasına doğru yola çıktığını duyurdu.” Haberde Türkiye'nin kısa süre sonra NAVTEX yayınladığının altı çizildi.

DÜNYANIN İLK 5 GEMİSİ İÇİNDE

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle 'Mavi Vatan'daki filonun 'en güçlüsü' olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemisi olma özelliğini taşıyor. Yedinci nesil teknolojiye sahip gemi 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğinde. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneği var. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...