Tgrt Haber
17 May 2023 15:41 - Güncelleme : 17 May 2023 16:02

ABD'nin teröre tam desteği sürüyor! PKK/YPG'ye tank eğitimi verdiler

Suriye'deki petrol kuyularını sömüren ABD, bu kuyulara muhafızlığını yaptırdığı PKK/YPG'ye bu kez de tank eğitimi verdi.

ABD'nin teröre tam desteği sürüyor! PKK/YPG'ye tank eğitimi verdiler
PKK,YPG

Washgnton yönetiminin terör örgütüne Suriye'deki desteği hız kesmeden devam ediyor. ABD askerleri bu kez de ülkenin doğusundaki Deyrizor şehrinde bulunan PKK/YPG'li teröristlere tank kullanma eğitimi verdi.

FÜZE, TOP VE HAVAN EĞİTİMİ DE ALDILAR

AA'nın yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre eğitim, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası yakınlarında, dün gerçekleşti. Eğitimlerin hangi ülkeye ait tanklar üzerinde verildiği ise öğrenilemedi. Onlarca PKK/YPG'li terörist, tank eğitiminin dışında ABD yapımı TOW tanksavarların kullanımı hakkında yine ABD askerlerinden eğitim gördü. Teröristlerin aynı noktada aldığı bir diğer eğitimse topçu atışları ve havan topları konusunda oldu.

2015'TEN BERİ AYNI TABLO

Terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyonun başını çeken ABD, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında PKK/YPG'li teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek olmuştu. ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...