Tgrt Haber
02 Nisan 2022 16:33 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 16:54

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolar askeri yardım parası

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya yapılacak yeni askeri yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı savunma desteği 2,3 milyar doları aştı.
ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı savunma desteği 2,3 milyar doları aştı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Ukrayna ordusunu güçlendirme amacıyla Ukrayna'ya insansız hava araçları, zırhlı araçlar ve makineli tüfekler de dahil olmak üzere 300 milyon dolara kadar askeri malzeme desteği sağlayacaklarını duyurdu. Kirby, yardım kararının, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz bağlılığının altını çizdiğini kaydetti.

Yardım kapsamındaki askeri ekipmanlar arasında, ayrıca, gece görüş imkanı da sağlayan termal kameralar, güvenli iletişim cihazları, tıbbi malzemelerin de bulunacağı belirtiliyor.

ABD'NİN YARDIMLARI 2,3 MİLYAR DOLARI AŞTI

ABD Senatosu, 11 Mart'ta Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya 13,6 milyar dolarlık yardımı içeren bütçe tasarısını onaylamıştı. Başkan Joe Biden yönetiminde ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı savunma desteğinin ise 2,3 milyar doları aştığı ifade ediliyor. ABD, Ukrayna'nın uçuşa yasak bölge oluşturulması ve savaş uçağı gönderilmesi teklifini ise geri çevirmişti.

BIDEN'DAN ÇAĞRI: SOVYET TANKLARINI VERİN

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken ABD Başkanı Joe Biden'dan savaşın seyrini değiştirecek bir hamle geldi. Biden, müttefiklerine Sovyet yapımı tankları, Ukrayna'ya göndermeleri konusunda çağrıda bulundu. Uzmanlar, Biden'ın bu hamlesinin işgalin seyrini değiştireceğini iddia ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...