Tgrt Haber
11 Haziran 2021 10:38

ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye kendi taahhütleriyle çelişiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'dan S-400 açıklaması geldi. Füzeler NATO ile uyumlu değil diyen Price, Türkiye’nin kendi taahhütleriyle uyumlu davranmadığını söyledi.

ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye kendi taahhütleriyle çelişiyor
ABD,S-400,türkiye

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füzelerine ilişkin konuştu.

S-400 füzelerinin NATO ile uyumlu olmadığını savunarak NATO üyesi bir ülkenin bunu kullanmasının kendi taahhüdüyle uyumlu olmadığını belirten Price,  “Rus S-400 füzeleri, NATO ile uyumlu değil, NATO’nun güvenliğini tehdit ediyor, Türkiye’nin NATO üyesi olarak kendi taahhütleriyle uyumlu değil. Türkiye’nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi” dedi.

Price ayrıca Biden’ın NATO zirvesinde bu konuyu görüşme fırsatı bulacağını ifade ederek, Türkiye’nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD arasında krize neden S-400'lerle ilgili NATO Zirvesi öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kararlılık vurgusu yapmıştı. Çavuşoğlu S-400 sorunuyla ilgili TRT Haber'deki röportajda "Bir tarafın dayatmasıyla bu iş çözülmez. İlla Patriot olması şart değil. ABD, Patriot konusunda garanti vermiyorsa diğer müttefiklerimizden de biz pekala hava savunma sistemi alabiliriz. "Batı medyasında bu konuda çarpıtma haberler var. Cumhurbaşkanımız da söyledi siz garanti verin. Sizden de alalım. Bir tarafın dayatmasıyla bu iş çözülmez. Siyasi olarak arkadaşlarımız bir araya gelsin o zaman bu sorunu nasıl çözebiliriz diye konuşsunlar. Macron bizi arayarak bir hava savunma sistemini bize göndereceklerini söylediler. Daha sonra ilişkilerimizde gerginlik olunca bu kararından vazgeçtiler. İlla Patriot olması şart değil. ABD, Patriot konusunda garanti vermiyorsa diğer müttefiklerimizden de biz pekala hava savunma sistemi alabiliriz" demişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...