Tgrt Haber
05 Mart 2022 09:37 - Güncelleme : 05 Mart 2022 09:55

ABD'den Rusya'ya gövde gösterisi! Doğu Avrupa’da bombardıman uçaklı tatbikat

ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçaklarını NATO'nun doğu kanadı üzerinde uçurarak Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi. ABD, ayrıca Rus ordusunun Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısını kınadı.

ABD'den Rusya'ya gövde gösterisi! Doğu Avrupa’da bombardıman uçaklı tatbikat

Rusya'nın günlerdir Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçakları ile NATO'nun doğu kanadı üzerinde Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi. Avrupa'daki ABD Hava Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'nin en büyük stratejik bombardıman uçaklarından B-52 Stratofortress uçakları, İngiltere'deki Kraliyet Hava Kuvvetleri istasyonu olan RAF Fairford'dan havalanarak yakın hava desteği ve entegrasyon görevi eğitimi verdi.

BOMBARDIMAN UÇAKLARI HAVADA

B-52 bombardıman uçakları daha sonra Romanya'ya uçuş gerçekleştirdi. Burada bombardıman görev gücünün bir parçası olarak daha yakın hava desteği eğitimi aldı. Romanya hava sahası üzerinde gerçekleştirilen uçuş ile ABD, bombardıman uçaklarını Rus hava kuvvetlerinin hava üstünlüğünü kurmaya çalıştığı Ukrayna hava sahasının bitişiğindeki NATO ülkelerinin tam sınırına yerleştirdi. ABD Avrupa Hava Kuvvetleri, Afrika Hava Kuvvetleri ve NATO Müttefik Hava Komutanlığı Komutanı General Jeff Harrigian yaptığı açıklamada, "Bombardıman Görev Kuvvetleri (BTF) rotasyonları, zor zamanda müttefiklerimiz ve ortaklarımızla bütünleşmek ve onlarla eğitim almak için kritik bir fırsat sunuyor" ifadelerini kullandı.

RUSYA’YA NÜKLEER SALDIRI KINAMASI

ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rus ordusunun Ukrayna'nın Energodar kentindeki Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısını kınadı. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali’ne yaptığı saldırı bir savaş suçu olarak değerlendirilerek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'nın en büyük nükleer santralini bombalaması, terör saltanatını bir adım öteye taşıyor" ifadelerine yer verildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky saldırıyı, "nükleer terörizm" olarak nitelendirmiş ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Ukrayna'nın tehlike altındaki nükleer tesislerini korumak için harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...