Tgrt Haber

ABD'den F-35 açıklaması: Türkiye artık programda değil

29 Ekim 2021 00:52
ABD'den F-35 açıklaması: Türkiye artık programda değil
ABD,,TÜRKİYE,,F35,

Türkiye ile ABD arasındaki savaş uçağı pazarlığı devam ederken, krize dönen meseleye ilişkin ABD'den yeni açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını söyleyip, F-16'larla ilgili sürece ise dahil olduğunu belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Glasgow'da görüşmesini beklediğini belirterek, "Şu anda bunu teyit edemem ancak şu anki beklenti bu." açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Biden'a Avrupa ziyaretinde eşlik edecek olan Sullivan, Biden'ın uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ile Biden'ın Glasgow'da görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Sullivan, "Biden ile Erdoğan'ın Glasgow'da görüşmesini bekliyorum. Şu anda bunu teyit edemem ancak şu anki beklenti bu." yanıtını verdi.

"TÜRKİYE F-35 PROGRAMINA DAHİL DEĞİL"

Sullivan, Türkiye'nin ABD'den F-16 talebine yaklaşımlarının ne olduğuna ilişkin ise "Bildiğiniz üzere Türkiye artık F-35 programında değil. F-16 programına gelince, ülkelerin nasıl savaş uçakları alacağına ilişkin uzun yıllardır uygulanan bir süreç var. Türkiye şimdi bu süreçte ve bu süreç devam edecek. Şu anda bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...