Tgrt Haber
09 Kasım 2021 12:57

ABD'deki kamyon şoförü krizi maaşları zirveye çıkardı

ABD'de kamyon şoförü ihtiyacının artmasıyla büyük talep ortaya çıktı. Gelecek yıl 160 bin şoför açığının olacağı düşünülen ülkede kamyon sürebilmek için ehliyet almak isteyenler sıraya girdi. Maaşlar ise duyanların ağzını açık bıraktı.

ABD'deki kamyon şoförü krizi maaşları zirveye çıkardı
abd,kamyon,şoför,maaş

ABD'de kamyon şoförü kıtlığı maaşları bir hayli arttırdı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl 80 bin, gelecek yıl ise 160 bin kamyon şoförü ihtiyacının oluşacağı düşünülen Amerika'da onbinlerce kişi, kamyon şoförü olmanın yollarını aramaya başladı. ABD Çalışma ve İstatistik Bürosu'na göre, ortalama 47 bin 130 dolar, yaşanan sorun nedeniyle yapılan 10 bin dolar bonuslarla beraber maaşlar 57 bin dolar seviyesine çıktı. Bu maaşlar ülkede ehliyet başvurularında rekor bir artışın yaşanmasına neden oldu.

Long Island sürücü kursu operasyon müdürü Tejbir Batth, "Bu durum, daha önce bu sektörle ilgilenmeyen insanları cezbetti" dedi. Batth, ticari ehliyet kurslarına katılmak için bekleme sürelerinin 3'e katlanarak 4 haftadan 12 haftaya çıktığını, kursun talebi karşılamak için yeni alımlar yaptığını belirtti.

ABD'deki kamyon şoförü krizi maaşları zirveye çıkardı

HİÇ BİLGİSİ OLMAYANIN BİLE İLGİSİ VAR

Batth, pandemi nedeniyle yeni teşvikler ve koşullardaki değişiklikler, daha önce ilgilenmeyen kişileri kamyon şoförleri olarak eğitilmeye teşvik ettiğinin altını çizdi ve şunları söyledi:

"Market çalışanları, benzin istasyonu çalışanları ve hatta taksiciler büyük ilgi gösteriyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...