Tgrt Haber
18 Aralık 2021 11:08

ABD'deki hortum felaketinin bedeli ağır olacak! Zararın 5 milyar doları bulması tahmin ediliyor

ABD'nin başta Kentucky olmak üzere 6 eyaletini vuran kasırga ve hortum felaketinde bilanço ağırlaşıyor. 90 kişinin öldüğü belirlenen felakette 15 bin yapının zarar gördüğünü aktaran sigorta şirketleri, doğa olayının maliyetinin 5 milyar doları bulacağını kaydetti.

ABD'deki hortum felaketinin bedeli ağır olacak! Zararın 5 milyar doları bulması tahmin ediliyor
abd,hortum,kentucky,kasırga

Amerika Birleşik Devletleri'nin 6 eyaletini vuran hortum felaketinde can kaybı 90'a ulaştı. 100'den fazla kişinin kayıp olduğu bilinirken zarar gören yapı sayısının ise 15 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. 

BIDEN'DAN 30 GÜNLÜK SÖZ

Başta Kentucky'de olmak üzere büyük hasara neden olan Tennessee, Arkansas, Illinois, Missouri ve Mississippi de etkili olan hortumlarda yaklaşık 15 bin yapı zarar gördü. ABD Başkanı Joe Biden, ilk 30 gün boyunca Kentucky'de barınma, enkazın temizlenmesi gibi tüm yardımların federal hükümet tarafından karşılanacağı sözü verirken, sigorta şirketleri ise hortumların maliyetinin 5 milyar doları bulacağını öngörüyor.

ABD'deki hortum felaketinin bedeli ağır olacak! Zararın 5 milyar doları bulması tahmin ediliyorKentucky valisi can kaybı ve hasara dair gerçek tabloyu görmenin haftalar alabileceğini belirtti.

KENTUCKY'DE GÖRÜLEN EN GÜÇLÜ HORTUM

Kentucky Valisi Andy Beshear'ın düzenlediği basın toplantısında, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve bu felaketin, şimdiye dek Kentucky'de görülen en güçlü hortum olduğu dile getirildi.

ABD'deki hortum felaketinin bedeli ağır olacak! Zararın 5 milyar doları bulması tahmin ediliyorHortumların sıklıkla yaşandığı sonbahar ayları bitip kışa girerken beklenmedik bir şekilde meydana gelen afet nedeniyle 28 bin ev ve işyerinde elektriklerin hala kesik olduğu öğrenildi.

ABD'de 10 Aralık'ta meydana gelen hortumlarda 77'si Kentucky'de olmak üzere 90 kişi hayatını kaybetmişti. Ölen kişilerden en küçükğünün 5 aylık, en büyüğünün ise 86 yaşında olduğu öğrenildi.

ABD'deki hortum felaketinin bedeli ağır olacak! Zararın 5 milyar doları bulması tahmin ediliyorKasırgada bin kadar evin yıkıldığı ya da zarar gördüğü ve binlerce kişinin evsiz kalarak geçici süreyle başka kişilerin yanına sığındığı bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...