Tgrt Haber
23 Mart 2022 21:13 - Güncelleme : 23 Mart 2022 23:06

ABD 'belgeler var' diyerek açıkladı: Rusya savaş suçu içledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD yönetiminin eline geçen belgeler ışığında, Rus ordusunun Ukrayna'da 'savaş suçu' işlediği sonucuna vardığını duyurdu. Blinken, savaş suçu işleyenlerin hesap vermesi için gereken adımları atacaklarını da vurguladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD 'belgeler var' diyerek açıkladı: Rusya savaş suçu içledi

Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında sivillerin bulunduğu yerleri hedef alması tüm dünyanın tepkisini çekerken, ABD Başkanı Joe Biden, saldırı emrini veren Rusya lideri Vladimir Putin'in savaş suçlusu olduğunu savunmuştu. Kremlin ise ABD'den suçlamalarına cevap verip, sivillerin hedef alındığı iddialarını yalanlamıştı.

Ukrayna'daki gelişmeleri yakından takip eden ABD, söz konusu iddiaların arkasında durmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevcut belgeler ışığında ABD yönetiminin, Rus güçlerinin Ukrayna'da "savaş suçları" işlediği sonucuna ulaştığını duyurdu.

'SİVİLLERİ HEDEF ALMAK SAVAŞ SUÇUDUR'

Ukrayna'daki savaşta yaşanan sivil kayıpları ve Rusya'nın saldırılarıyla ilgili yapılan açıklama yapan Antony Blinken, başından beri Rusların Ukrayna'da sivilleri hedef alan saldırılarını belgelemeye çalıştıklarını belirtip, 'sivilleri hedef almak savaş suçudur' uyarısını yaptıklarını söyledi.

Blinken, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki hastane ve tiyatro binalarının vurulmasını örnek göstererek, "Putin'in güçleri bu taktikleri, halkın direnişini kırmak için bombardımanları yoğunlaştırdıkları Grozni ve Halep'te de kullanmıştı" yorumunu yaptı.

'SAVAŞ SUÇU İŞLEYENLER HESAP VERECEK'

Ukrayna'nın farklı bölgelerinde sivilleri ve sivil yaşam alanlarını hedef alan çok sayıda Rus saldırısının kamuya açık ya da istihbarat kaynaklarından dikkatli şekilde incelenerek belgelendiğini belirten Blinken, "Geçen hafta ABD'li yetkili uzmanların Ukrayna'daki potansiyel savaş suçlarını belgelemek üzere çalıştıklarını söylemiştim. Bugün elimizdeki mevcut bilgiler ışığında ABD yönetiminin, Rus güçlerinin Ukrayna'da savaş suçları işlediği değerlendirmesine ulaştığını açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, savaş suçlarını işleyenlerin hesap vermesini sağlamak üzere gerekli adımları atacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...