Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 09:53 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 10:16

15 Temmuz açıklamasıyla tepki çekmişti! ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'dan 'darbe' itirafı

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, katıldığı bir televizyon programında yaptığı itirafla gündem oldu. Daha önce 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili skandal ifadelere imza atan Bolton, kendisini 'başka ülkelerde darbelerin planlanmasına yardım eden biri' olarak olarak tanımladığını belirtti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Temmuz açıklamasıyla tepki çekmişti! ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'dan 'darbe' itirafı
john bolton,darbe,15 temmuz

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan, katıldığı bir canlı yayın programında 'darbe' itirafı geldi.

Bolton, Jake Tapper'ın sunuculuğunda gerçekleşen programda, 6 Ocak 2021'de yaşanan kongre baskınıyla ilgili soruları yanıtladı. ABD eski Başkanı Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip darbe girişimi yapıp yapmadığı konusunda ikili arasında tartışma yaşanırken Bolton, olayların "dikkatlice planlanmış bir darbe" olarak nitelenmesine yönelik, Trump'ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını ifade etti.

Sunucunun, "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok" demesi üzerine Bolton, "Buna katılmıyorum. Darbenin planlanmasına yardım eden biri olarak burada değil, başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil" diye cevap verdi.

15 TEMMUZ KONUŞMASI HAFIZALARDA

Öte yandan Bolton, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilirse gözyaşı dökmem" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...