Tgrt Haber
22 Ocak 2022 15:13

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gafı için yeni açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'a, Rusya-Ukrayna krizi konusunda yaptığı gafı dolayısıyla eleştiriler sürerken Beyaz Saray, yeni bir açıklamayla durumu kurtarmaya çalıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gafı için yeni açıklama
joe biden,gaf,rusya,ukrayna

Rusya ve Ukrayna gerilimi sürerken geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın gafı gündeme damga vurdu. İki ülke arasındaki gerilimi değerlendiren Biden, "Rusya'nın küçük bir alanı işgal edeceğini düşünüyorum" dedi. Biden'ın bu gafı hem Avrupa ülkelerinin hem de Ukrayna'nın tepkisini çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Joe Biden'ın gafı üzerine "Büyük güçlere küçük çaplı işgal diye bir şey olmadığını, 'küçük milletler' diye bir şeyin de olmadığını hatırlatmak isteriz. Küçük çaplı kayıp da yoktur, kaybettiğimiz sevdiklerimizin arkasından minik bir yas tutmak diye bir şey de yoktur. Bunu Ukrayna gibi büyük bir gücün cumhurbaşkanı olarak söylüyorum" açıklamasını yaptı. Avrupa devletleri de Biden'ın gafını işgale yeşil ışık olarak yorumladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gafı için yeni açıklama

BEYAZ SARAY'DAN 'GAF' DÜZELTMESİ

Ukrayna Devlet Başkanı'nın çıkışının ardından Beyaz Saray'dan Biden'ın tartışmalara neden olan sözlerine üzerine yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray, 'sınırı geçecek herhangi bir Rus birliğin' işgal anlamına geleceğini, bunun büyük bir ekonomik karşılığı olacağını belirtti. 

Öte yandan AP geçtiğimiz günlerde, Ukrayna'ya gerçekleştirilen siber saldırıdaki tutum ve yaptırım uygulanmamasını örnek göstererek, "Moskova'ya uygulanacak ekonomik yaptırımların türü ve ciddiyeti ve Kiev'e desteği artırmanın yolları ABD ve Avrupa'yı ikiye bölebilir" uyarısında bulundu. 

Ayrıca Putin'in bu görüş ayrılığından faydalanarak topyekün bir istila dışında, müttefiklerinin yanıtını büyük ölçüde karmaşıklaştıracak daha az dramatik eylemlerde bulunabileceği iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...