Tgrt Haber
03 Nisan 2024 16:25 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 16:31

7,4'lük deprem dünyanın en büyük çip üreticisine ket vurdu

Tayvan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle dünyanın en büyük çip üreticisi konumundaki Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSMC) üretime ara verdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
7,4'lük deprem dünyanın en büyük çip üreticisine ket vurdu

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde meydana gelen 7,4'lük deprem, bazı bölgelerde elektrik ve internet kesintilerine neden oldu. Kesintilerin büyük bölümü çözüme kavuşsa da dünyanın en büyük çip üreticisi konumundaki Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSMC) üretime devam etmedi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi konumundaki Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSMC), tedbir amacıyla bazı fabrikalarını tahliye ettiğini ve üretime ara verdiğini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada tüm personelin sağlık durumunun iyi olduğu imalat alanlarında herhangi bir hasar tespit edilmediği, denetim ve kontrollerin ardından üretime devam edileceği kaydedildi.

Öte yandan TSMC'nin, Hualien'e 240 kilometre mesafedeki Hsinchu Bilim Parkı yerleşkesinde üretim tesisleri bulunuyor.

TAYVAN'DA 7,4'LÜK DEPREM

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu bildirdi.

7,4'lük deprem dünyanın en büyük çip üreticisine ket vurdu - 1. Resim

34,8 kilometre derinlikte meydana gelen deprem nedeniyle bölgedeki yerleşimlerde hasar oluştu, ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 882 kişi yaralandı.

7,4'lük deprem dünyanın en büyük çip üreticisine ket vurdu - 2. Resim

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA) ise depremin büyüklüğünü 7,2 olarak duyurarak Hualien'in 25 kilometre güneyinde ve 15 kilometre derinlikte kaydedildiğini bildirdi.

CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...