Tgrt Haber
11 Kasım 2021 15:35

Dinozor Triceratops yatırım aracı oldu! 68 yıllık fosil 80 milyon liraya satıldı

68 yıl önce Kuzey Amerika’da yaşayan dinozor cinsi Triceratops’un fosili bir yatırım aracı olarak satışa çıkarıldı. 'Big John' adlı dinozor fosili 80 milyon liraya alıcı buldu.

Dinozor Triceratops yatırım aracı oldu! 68 yıllık fosil 80 milyon liraya satıldı
Müzayede,fosil,T. rex,Triceratops

ABD’nin Dakota eyaletinde çıkarılan, 68 yıl önce yaşayan bir dinozor cinsi Triceratops’un fosili satışa çıkarıldı. 'Big John' adlı verilen dinozor fosilinin 80 milyon liraya alıcı bulması şaşkınlık verdi. Uzmanlar, fosillerin artan fiyatlarının bilimsel olarak daha değerli fosilleri erişilemez hale getireceğinden endişe duyuyor. 

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Ticari satış için fosilleri çıkaran PaleoAdventures adlı bir Güney Dakotan firmasının kurucusu olan Stein, bulduğu çiftliğin sahibinin ardından fosile “Big John” adını taktı. Stein, altı yıl boyunca, bir ABD müzesinin satın almasını bekledi ancak herhangi bir teklif gelmedi. Ardından 2020'de fosili açık artırmaya hazırlayan bir İtalyan firmasına sattı. Firma tarafından fosil müzayedede 80 milyon liraya satıldı. Satış bilim camiasında ve ticari paleontologlar arasında tartışma konusu oldu. 

Dinozor Triceratops yatırım aracı oldu! 68 yıllık fosil 80 milyon liraya satıldı

DAHA ÖNCE T. REX 40 MİLYONA SATILMIŞTI

Big John, en yüksek paraya fosil olma özelliği taşıyor. Bir yıl önce, Stan adındaki bilimsel açıdan önemli bir T. rex iskeleti, mahkeme tarafından zorunlu kılınan bir müzayedede yaklaşık 40 milyon liraya satıldı. Bazı bilim adamları, fosiller için artan fiyatların gelecekteki fosilleri özel koleksiyonlara sürükleyebileceğinden ve araştırmacıların yeri doldurulamaz kalıntıları incelemesini engelleyeceğinden endişe duyuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...