Tgrt Haber
10 Şubat 2024 00:20 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 00:31

53 düzensiz göçmen yüzerek Fas'tan İspanya'ya geçti 

Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta özerk kentindeki 53 düzensiz göçmen yüzerek Fas tarafından yüzerek İspanya'ya giriş yaptı.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
53 düzensiz göçmen yüzerek Fas'tan İspanya'ya geçti 
göçmen,Fas

Fas'tan 53 düzensiz göçmen, "Karlotta" fırtınasının denizdeki etkisini kullanarak İspanya'ya bağlı Ceuta özerk bölgesine yüzerek geçti.

Göçmenler, 4, 26, 15 ve 8 kişilik gruplar halinde sabah ve öğleden sonra saatlerinde sınırı geçmeyi başardı. Soğuktan korunmak için dalgıç kıyafetleri giyen ve yüzerken tutunmak için araç iç lastiği kullanan göçmenlerden bazılarını Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. 

GÜVENLİK ZAFİYETİ İŞİ KOLAYLAŞTIRDI 

Göçmenlerin çoğunluğunun Faslı olduğu, aralarında Suriyeli, Yemenli ve Filistinliler ile reşit olmayanların da bulunduğu belirtildi. 

53 düzensiz göçmen yüzerek Fas'tan İspanya'ya geçti  - 1. Resim

Yetkililer, fırtına nedeniyle sınır bölgesinde az sayıda güvenlik görevlisinin olmasının da göçmenlerin geçişini kolaylaştırdığını vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...