Tgrt Haber
15 Eylül 2021 12:30

51 milyon değerindeki klozet iki senedir kayıp

İngiltere'de bulunan Blenheim Sarayı'ndan iki yıl önce çalınan altın klozet hala bulunamadı. 51 milyon değerindeki 'Amerika' adlı klozetin çoktan eritilmiş olabileceği düşünülüyor.

51 milyon değerindeki klozet iki senedir kayıp
altın,,klozet,,ingiltere,,tuvalet,

İngiltere'deki Blenheim Sarayı'nda tamamı 18 ayar altından yapılan, 'Amerika' adlı klozeti kimin çaldığına ilişkin hala bir bulguya ulaşılamadı. 14 Eylül 2019'da Oxfordshire kentinde yer alan Blenheim Sarayı'ndaki bir sanat sergisi esnasında çalındı. Çalınan altın klozet, iki sene önce 6 milyonlar yani yaklaşık 51 milyon TL değerindeydi ve sigortacılar bulunması durumunda 100 bin Sterlin ödül verileceğini açıkladı.

Olaya ilişkin 7 kişi tutuklandı şimdiye kadar fakat hiçbiri hırsızlıkla suçlanmadı. Bir çete, 18 yüzyıldan kalma görkemli saraya girerek klozeti söktü ve tuvaletin binaya döşenmesi nedeniyle önemli derecede hasara ve su basmasına neden oldu. 

51 milyon değerindeki klozet iki senedir kayıp

Ayrıca altın klozet çalınmadan önce iki gün boyunca İtalyan kavramsal sanatçı Maurizio Cattelan'ın sergisinin bir parçasıydı. 

Sigorta şirketi Fine Art Specie Adjusters’ın yöneticisi (FASA) Philip Austin, klozeti bulanlar için ödülün hala geçerli olduğunu belirterek, "Henüz kimse ödül parası için öne çıkmadı. Başlangıçta çok sayıda ihbar aldık ama artık kimse aramıyor” dedi.

Diğer taraftan soruşturmayı yürüten polisler, tutuklananların serbest bırakıldığını ve herhangi bir suçlamada bulunulmadığını söyledi. Bir Blenheim Sarayı sözcüsü ise devam eden soruşturma nedeniyle yorum yapamayacağını söyledi.

Thames Vadisi Polis ve Suç Komiseri Matthew Barber, altın klozeti kurtarmanın zor olacağını belirterek şunları söyledi:

"O tuvaleti bir daha görebilecek miyiz? Dürüst olmak gerekirse altının çoktan eritildiğini düşünüyorum. Eğer o kadar büyük miktarda altınınız varsa, onu öyle ya da böyle elden çıkarmak istersiniz. Onu kurtarabilirsek harika olur ama eskisi gibi bulacağımıza inanmıyorum.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...