Tgrt Haber
10 Eylül 2022 13:09 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 13:20

49 yıldır elini indirmiyor, sebebi şaşırttı! 

Hindistan'da Sadhu Amar Bharati isimli bir kişi 49 yıldır elini aralıksız olarak havada tutmasıyla ünlü. Dinine olan bağlılığının bir göstergesi olarak bunu yaptığını belirten Bharati, uyurken dahi elini hiç indirmediğini söyledi. Yaşadığı acı ve sinir kaybı da onu bu yolundan vazgeçiremedi. 

49 yıldır elini indirmiyor, sebebi şaşırttı! 
Hindistan,din,öğreti

Pek çok insan dinine bağlılık gösterebilir ancak onunkisi bağlılıktan da öte bir durum. Yaklaşık 49 yıl boyunca sağ elini aralıksız bir şekilde havada tutuyor. Sadhu Amar Bharati, isimli kişi uyurken bile elini havada tutuyor. Bharati dünyevi zevklerinden arınarak kendisini yaratıcıya adıyor ve bunun sembolü olarak 1973 yılında sağ elini kaldırıp ölene kadar indirmemeye karar veriyor.

AİLESİNİ, İŞİNİ TERK EDİYOR 

Bharati 1970'lerde Hindistan'da bir bankada çalışıyor.  Eşi ve çocuklarıyla oldukça mütevazı bir hayatı sürüyordu. Bir gün; bu adam yaşadığı aydınlanmayla beraber ailesini terk etmeye ve ardından işini gücünü bırakıp dini normlarını takip etmeye karar veriyor. Bu karar onun hayatında büyük bir kırılma oluyor. Bharati, dünyevi zevklerinden arınmak istese de tam anlamıyla bunu başaramadığını düşünüyor. Ardından ise bir karar veriyor. Bu karar onu şuan haberimize konu yapan ve tüm dünyada tanınmasını sağlayan bir hareket olarak tarihe geçiyor.

49 yıldır elini indirmiyor, sebebi şaşırttı! 

SAĞ KOLUNU HİSSETMİYOR

Sadhu Amar Bharati, 1973 yılında dini inancına olan bağlılığının sembolü olarak sağ elini kaldırıyor. Bu hareketi 49 yıldır sürdüren adamın kolu bu süreçte oldukça zarar gördü.Ciddi sinir hasarları meydana gelirken yıllar boyunca çektiği acı ve ağrı onu yolundan vazgeçirmedi. İlk iki yılın ardından Bharati, sağ kolundaki tüm hissini kaybediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...