Tgrt Haber
12 Eylül 2021 15:53

11 Eylül'ün yıldönümünde Taliban'dan ABD'yi kızdıran hareket

ABD tarihinin en büyük trajedilerinden biri olan 11 Eylül saldırılarının anıldığı 20. yılında, Taliban’dan ABD’yi kızdıracak bir hareket geldi. Taliban bayrağını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çekerek iktidarın başladığını saldırının yıldönümünde ilan etti.

11 Eylül'ün yıldönümünde Taliban'dan ABD'yi kızdıran hareket
ABD,Taliban,Afganistan,11 Eylül

ABD dün, Afganistan’ı 20 yıl boyunca işgal edilmesi ile sonuçlanan 11 Eylül saldırılarını andı. Aynı gün Taliban’dan ABD’yi kızdıracak bir adıma imza attı.

Voice of America'da yer alan habere göre, ABD ve dünya 11 Eylül saldırılarının 20. yıldönümünü anarken Taliban bayrağını başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çekti.

SALDIRININ YIL DÖNÜMÜNDE İKTİDARINI İLAN ETTİ

Taliban’ın yaptığı bu hamle sonrası ABD tarafından tepkiyle karşılandı. Taliban bayrağını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çekerek ülkedeki iktidarın başladığını saldırın yıldönümünde ilan etmiş oldu. Taliban’ın bu hareketinden sonra bir grup kadın destek vermek için Kabil’deki bir üniversitede bir araya geldi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...