Tgrt Haber
27 May 2022 10:46 - Güncelleme : 27 May 2022 11:03

10 yaşındaki çocuk 7 kontrol noktasını atladı! Havalimanını karıştırdı

Geçtiğimiz günlerde Irak'taki Necef Havalimanı 10 yaşındaki bir çocuk yüzünden karıştı. Iraklı çocuk, 7 kontrol noktasını atladı İran uçağına bindi, ortalık karıştı.

10 yaşındaki çocuk 7 kontrol noktasını atladı! Havalimanını karıştırdı
ırak,iran

Irak'ta 10 yaşındaki bir çocuk, pazartesiyi salıya bağlayan gece Necef Havalimanı'nı birbirine kattı. Adı açıklanmayan çocuk, 7 kontrol noktasını atlattı ve Iran Air'in uçağına binmeyi başardı. Çocuğu uçağa bindiğini personel fark etti ve havalimanı yetkililerini uyardı. Konu hakkında soruşturma başlatılırken AFP hbaer ajansına açıklama yapan havalimanı müdürü Hikmet Ahmet, küçük çocuğun güvenliği atlatıp İran'a gitmeye hazırlanan yolcuların arasına karıştığını ve uçağa ulaştığını söyledi Müdür, açıklamasında bütün sorumluların cezalandırılacağını ve kovulacağını da sözlerine ekledi.

Havalimanı güvenliğinden adı açıklanmayan bir kaynak, çocuğun ailesinin havalimanını çevresinde yaşadığını ve olaydan önce polise giderek evlatlarının kaybolduğunu bildirdiğini söyledi.

10 yaşındaki çocuk 7 kontrol noktasını atladı! Havalimanını karıştırdı

IRAK'IN EN BÜYÜK 2. HAVALİMANI

Müdür Ahmet, soruşturma tamamlandıktan sonra yeni güvenlik prosedürlerinin hayata geçeceğini de sözlerine ekledi. Irak Sivil Havacılık Otoritesi, havalimanı güvenliğini özel bir şirketin sağladığını ve soruşturmanın ardından şirkete karşı işlem yapılacağını bildirdi.

Öte yandan Irak'ın en büyük ikinci havalimanı olan Necef Havalimanı'nı, 2019'da 2,5 milyon yolcuyu ağırlamıştı.

Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...