Tgrt Haber
25 Nisan 2024 09:57 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 13:57

Milli jimnastikçi Ahmet Önder’in hayatı ve kariyeri

Milli jimnastikçi Ahmet Önder 2024 Paris Olimpiyatları’nda takımıyla kota aldı! Ahmet Önder kimdir, kaç yaşında?

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Milli jimnastikçi Ahmet Önder’in hayatı ve kariyeri

2023 yılında Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda Ahmet Önder, takımıyla beraber 2024 Paris Olimpiyatları’nda kota sahibi oldu.

AHMET ÖNDER KİMDİR?

11.07.1996 yılında İzmir Ödemiş’te doğan Ahmet Önder, 28 yaşında ve 1.70 boyundadır. Ahmet Önder, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünde eğitimini sürdürmekte.
Şavkar Jimnastik Spor Kulübü’ne üye olan sporcu, 2014 yılında milli takıma katılmıştır. Önder’in antrenörü Yılmaz Göktekin’dir.

Milli jimnastikçi Ahmet Önder’in hayatı ve kariyeri - 1. Resim

AHMET ÖNDER KARİYERİ

2014 yılında milli takım sporcusu olan Önder; 2014, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’na katılmıştır.

2014 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda beşinci olmuştur.

Almanya’da düzenlenen 2019 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda paralel dalda gümüş madalya sahibi olmuştur.

2022 yılında Cezayir’De yapılan 19.Akdeniz Oyunları yer hareketlerinde gümüş, barfikste ise bronz madalya kazanmıştır.

Artistik Jimnastik Erkek Milli Takımıyla Türkiye’ye jimnastik dalında ilk altın madalyasını kazandırmıştır.

Takımıyla beraber 2024 Paris Olimpiyatları’nda takımıyla birlikte kotası sahibi olmuşlardır.

Milli jimnastikçi Ahmet Önder’in hayatı ve kariyeri - 2. Resim

AHMET ÖNDER HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ

Takımıyla beraber 2024 Paris Olimpiyatları’na kota aldıkları için mutlu olduklarını ve emeklerinin karşılığını aldıklarını belirten Önder, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda şu sözleri söyledi: "Kotayı alabilmek için ilk 12 ülke arasına girmek gerekiyordu. Geçmiş zamanlara baktığımız bu kotaları hep cimnastik ülkeleri diyebileceğimiz ülkeler alıyordu. Biz de bu ülkeler arasına girdiğimiz için ayrı bir gurur yaşıyoruz. Olimpiyatlarda eminim daha iyi olacağız. Hemen şimdi gelecekle ilgili konuşmalara başladık. Dün takım finallerini izledik. Olimpiyatlarda da bu finalin içinde yer almak ve bir ilki daha yaşamak istiyoruz. Aramızda hemen bunun konuşmaları geçti."

Aynı zamanda kendi hedeflerinden de bahseden sporcu; "Olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Kariyerimde tek eksik olan olimpiyat madalyası. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na da bu hedef için gideceğim. Takım arkadaşlarımla da en iyi dereceyi elde etmek için orada olacağız. Şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz."sözleriyle hedeflerini anlattı.

Milli jimnastikçi Ahmet Önder’in hayatı ve kariyeri - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...