Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 17:06

Buse Naz Çakıroğlu kimdir, nerelidir?

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarında boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. Bu gelişmenin üzerine Buse Naz Çakıroğlu’nun yaşı, boyu ve aslen nereli olduğu merak konusu oldu.

Buse Naz Çakıroğlu kimdir, nerelidir?
buse naz çakıroğlu kimdir,,buse naz çakıroğlu nereli,,buse naz çakıroğlu tokyo,

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 9. gününde boks branşında kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale yükselerek olimpiyat madalyasını garantiledi. Milli boksör Buse Naz, yarı final karşılaşması için 4 Ağustos Çarşamba günü Çinli rakibi ile karşılaşacak. Buse Naz’ın müsabakasını diğer milli boksörlerle yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sık sık Buse Naz'ı motive etmek için tezahüratta bulundu.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Buse Naz Çakıroğlu, 26 Mayıs 1996 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Yükseköğrenimini Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde bitirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olarak kariyerine devam eden Buse Naz Çakıroğlu şu anda 25 yaşında. Milli boksörün boyu 164 cm ve 51 kiloda mücadele ediyor.

Buse Naz Çakıroğlu kimdir, nerelidir?

Buse Naz Çakıroğlu, sıkletinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olmayı başardı. Ayrıca Milli boksör 2019 yılında 31 ülkeden 200'den fazla sporcunun katıldığı Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın en iyi boksörü seçildi.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU’NUN BAŞARILARI

Milli boksör Çakıroğlu, 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya, Romanya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda ise altın madalya almayı başardı.

2019'da Rusya'da düzenlenen AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Çakıroğlu, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Eli Boks Turnuvası'nda ve Minsk'te düzenlenen 2019 Avrupa Oyunları'nda altın madalya elde etmişti. Aynı yıl Madrid'de gerçekleşen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon olmuş ve aynı zamanda şampiyonanın en iyi kadın boksörü olmuştu.

2021'de Sırbistan'da düzenlenen 10. Nations Cup Uluslararası Boks Turnuvası'nda Gümüş madalya elde eden Milli boksörümüz Macaristan'da düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nda altın madalya kazandı. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nda altın madalya elde etti. Olimpiyatlarda seri başı olma hakkını elde eden Çakıroğlu, böylece Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk boks altınını kazanmış ve Olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksör olarak tarihe altın harflerle adını yazdı.

Buse Naz Çakıroğlu kimdir, nerelidir?

Ayrıca son olarak Milli boksör Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında boksta kadınlar 51 kiloda çeyrek finalde Taylandlı Jutamas Jitpong’ı yere serdi. Böylece 2020 Tokyo Olimpiyat oyunları boks branşında yarı finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat madalyasını garantiledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...