Tgrt Haber
17 Eylül 2023 17:50 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 17:58

Scottie Wilbekin-Ergin Ataman gerginliği: ‘Neden yalan söylüyorsun!’

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın Fenerbahçe Beko oyuncusu Scottie Wilbekin ile ilgili ‘Milli Takım’a katılmayı reddetti’ sözlerinin ardından Wilbekin’in yanıtı sahada geldi. ABD’li basketbolcu, maç öncesi Ergin Ataman’ın yanına giderek, “Milli Takım’a davet edildiğimde tedavi sürecindeydim. Neden yalan söylüyorsunuz?” diyerek sitem etti.

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Scottie Wilbekin-Ergin Ataman gerginliği: ‘Neden yalan söylüyorsun!’
,,,Milli Takım,Panathinaikos

FIBA 2023 Dünya Kupası’na eleme aşamasında veda eden Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, devşirme oyunculardan Scottie Wilbekin ve Shane Larkin’in Milli Takım’a ‘kendi istekleriyle’ katılmadıklarını söylemişti.

Ergin Ataman’ın açıklamalarının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 26 Ağustos’ta aldığı kararla Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e müsabakalardan 5 maç men ve 90 bin TL para cezası verdi.

OLAYLARIN ARDINDAN İLK KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER!

Yaşananların ardından Ergin Ataman ve Scottie Wilbekin’in ilk karşılaşması, ateşli bir tartışmaya sahne oldu.

Hazırlık turnuvası olan Rodos Cup’ta mücadele eden Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos ile karşı karşıya geldi.

Milli Takım’a kendi isteğiyle gitmediği iddia edilen Scottie Wilbekin, benchte oturan Ergin Ataman’ın yanına giderek, “Neden yalan söylüyorsunuz. Ben Milli Takım kampına davet edildiğimde tedavi sürecimle ilgili bilgileri ve mazeretimi federasyonla paylaştım. Neden bunu yok sayıp benim gelmediğimi söylediniz” diyerek sitem etti.

Görüntüde, Ergin Ataman’ın ABD’li basketbolcu ile diyalogdan uzak durduğu gözlendi.

Scottie Wilbekin-Ergin Ataman gerginliği: ‘Neden yalan söylüyorsun!’

NE OLMUŞTU?

Olimpiyat Elemeleri öncesi Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, “Scottie Wilbekin ve Shane Larkin kendisine ve kulüplerine yaptığmıız tüm çağrılara rağmen Milli Takım’a katılmayı reddetti” demişti.

Ataman’ın açıklamalarının ardından TBF, 26 Ağustos’ta Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e müsabakalardan 5 maç men ve 90 bin TL para cezası verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...