Tgrt Haber
18 Kasım 2023 11:09 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 11:44

Ergin Ataman adını EuroLeague tarihine yazdırdı

THY EuroLeague’de Panathinaikos, Virtus Bologna’yı 90-76 mağlup etti. Alınan bu sonuçla Yunan temsilcisinin başantrenörü Ergin Ataman, EuroLeague tarihindeki 200. galibiyetini ulaştı.

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: TGRT Haber
Ergin Ataman adını EuroLeague tarihine yazdırdı
EuroLeague,Panathinaikos,Basketbol

EuroLeague'de Ergin Ataman'ın başantrenörliğünü yaptığı Panathinaikos, İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 90-76 mağlup etti. Yunan ekibinde Konstantinos Mitoglou kaydettiği 24 sayıyla takımının en skoreri ve galibiyetin mimarlarından oldu. Kendrick Nunn, Kostas Sloukas ve Luca Vildoza 11'er sayıyla galibiyete katkı yaptı. 

Salondan galip ayrılan Panathinaikos, böylelikle EuroLeague'de üst üste üçüncü maçını da kazanmış oldu. Ergin Ataman ise EuroLeague kariyerindeki 200. galibiyet sevinci yaşadı. Ataman, karşılaşmanın sona ermesinin ardından kendisiyle özdeşleşen sevincini yaparak taraftarlarla birlikte galibiyeti kutladı.

200. GALİBİYETE ULAŞAN ALTINCI İSİM

Ergin Ataman, Zeljko Obradovic, Ettore Messina, Xavi Pascual, Pablo Laso ve Dimitris Itoudis’in ardından Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli basketbol turnuvası EuroLeague'de 200 galibiyetie ulaşan altıncı başantrenör oldu. 

Ergin Ataman daha önce Montepaschi Siena, Climmamio Bologna, Ülkerspor, Anadolu Efes ve Galatasaray ile EuroLeague'de mücadele etti. 

"200. GALİBİYET İYİ BİR OYUNLA GELDİ"

Karşılaşma sonrası duygularını anlatan Ergin Ataman, herkesin 200. galibiyetten bahsettiğini vurguladı ve "200. galibiyet iyi bir basketbolla geldi. İki  gün önce oynadığımız basketbol gibi değildi. Bu sezonki en iyi maçlarımızdan biriydi" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...