Tgrt Haber
28 Şubat 2022 14:11 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 14:37

Yıldız Asyalı kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? Yıldız Asyalı evli mi?

Eyvah Kızım Büyüdü, Eyvah Babam, Hayat Bilgisi gibi bir dönemin fenomen dizilerinde oynayan Yıldız Asyalı'nın hayatı gündemde yerini aldı. Arda Kural ile birlikte başrol oynayan Yıldız Asyalı'nın yaşı, burcu, boyu ve hayatı araştırılmaya başladı. İşte, Yıldız Asyalı'ya dair merak edilenler...

Yıldız Asyalı'ya dair merak edilenler...
Yıldız Asyalı'ya dair merak edilenler...

Yıldız Asyalı'nın hayatı gündemde yerini aldı, birçok kişi "Yıldız Asyalı kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?" sorularını araştırmaya başladı. Dönemin fenomen dizilerinden Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Çifte Bela, Hayat Bilgisi, Akasya Durağı gibi projelerde yer alan Yıldız Asyalı'nın oynadığı diziler, yaşı, burcu, boyu, evli olup olmadığına dair detaylar haberimizde...

Yıldız Asyalı kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? Yıldız Asyalı evli mi?

YILDIZ ASYALI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

26 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Müziğe karşı ilgisi küçük yaşlarda başlayan Yıldız Asyalı, bu nedenle daha çok küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlamış ve beş yaşında piyano çalmayı öğrenmiştir. Solist olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda görev alan Asyalı, 12 yaşında Nabucco Operası'nda "Kral Ve Ben" müzikalinde yer almıştır. Yıldız Asyalı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.
.

13 yaşında Sarah Brightman ile İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde Lösemili Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaştan Yıldız Asyalı, 15 yaşından itibaren birçok dizi ve filmde oyunculuk yapmıştır. Kanal D Çocuk Kulübü programıyla birlikte Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Yasak Elma, El Gibi ve Limon Ağacı gibi dizilerin jenerik müziğini bestelemiş ve yorumlamıştır.

23 Kasım 2015 tarihinde iş insanı Emre Vatansever ile evlenen Yıldız Asyalı'nın Ayşe Mira adlı bir kızı dünyaya gelmiştir. Asyalı ve Vatansever Temmuz 2017'de boşandıktan üç  yıl sonra, yani 30 Haziran 2020'de Yıldız Asyalı, yönetmen Kerem Saka ile evlenmiştir fakat bu evliliği yalnızca 30 gün sürmüştür.

Yıldız Asyalı Kanal D Çocuk Kulübü'nde sunuculuk yaparak başladığı televizyon kariyerine, Haluk Bilginer'le birlikte oynadığı ve dönemin sevilen dizilerinden Eyvah Babam ile kariyerine devam etmiştir. Asyalı'nın, oyunculuk yeteneğini ilk olarak gösterdiği dizi, anne ve babası boşanmış bir genç kızın otoriter babasıyla yaşadığı birtakım olayları konu almaktadır. Sevilen dizinin ardından bir süre televizyona ara veren Asyalı, dizinin devamı niteliğindeki "Eyvah Kızım Büyüdü" ile tekrar televizyon ekranlarında yer almıştır. Bir sezon süren bu dizinin ardından Kanal D'de başlayıp uzun bir süre Show TV'de yayına devam eden "Hayat Bilgisi" adlı dizide üç sezon boyunca oynamıştır. Dizide idealist bir öğretmenin komşusunun kızı ve aynı zamanda kardeşinin sevgilisi olan "Rüya" rolündeki performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Yıldız Asyalı, "Adab-ı Muaşeret" adlı sinema filminde Tarık Ündüz ile başrolde oynamış ve 2010 yılında "Evcilik Oyunu" adlı televizyon programında yarışmacı olarak yer almıştır. 

Yıldız Asyalı'nın müzik kariyeri aslında, küçüklüğünde sunmuş olduğu Kanal D Çocuk Kulubü'nde her program bitişinde çaldığı kemanı eşliğinde söylediği şarkılarla başlamıştır. 2008 senesinde Seda Telciler ve Burcu Canbaş ile Grup Mp3 adlı grubu kuran Asyalı, grubun ilk albümündeki "Sevmek Zamanı" adlı şarkısı hariç, grubun bütün şarkıların söz ve müziği Yıldız Asyalı'ya aittir fakat Yıldız Asyalı'nın Grup Mp3 ile birlikteliği uzun sürmemiş; grubun kurulduğu sene sanatçı gruptan ayrıldığını açıklamıştır. 

Yıldız Asyalı 2022 yılı itibari ile 39 yaşında, ikizler burcu, 1.63 boyunda ve 53 kilodur.

Yıldız Asyalı kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? Yıldız Asyalı evli mi?

YILDIZ ASYALI'NIN YER ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

  • 1998-2001 Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü
  • 2001 - Çifte Bela
  • 2002 - Yıldızların Altında
  • 2003-2006 Hayat Bilgisi
  • 2004 - Avrupa Yakası
  • 2006 - Daha Neler, Aşkın Dansı-Sevgi Emektir, Şarkılar Susmasın
  • 2007 - Yasak Elma, Şöhret Okulu
  • 2008 - Pulsar
  • 2009-2010 Kahve Bahane, Adab-ı Muaşeret
  • 2011 - Akasya Durağı
  • 2014 - Asayiş Berkemal
  • 2016 - Hayat Bazen Tatlıdır
  • 2017-2019 - Elif
  • 2020 - Mucize Doktor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...