Tgrt Haber
23 Mart 2016 10:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

YGS sınav sonuçları, ne zaman açıklanacak, 2016 YGS sınavı giriş sonuçları öğren, puan hesaplama - (YGS GİRİŞ)

YGS sınavı, sonuçları bu sabah açıklandı. ÖSYM Başkanı Demir, 2016 yılı YGS'de 2 sorunun iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM, 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın YGS sonuçlarını açıklayacak. Adaylar merakla sonuçlarını bekliyor. YGS sınavı sonuçları yarın açıklanacak. YGS sınav sonuçlarını öğren, peki YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, YGS 2016 ne zaman açıklanacak, YGS GİRİŞ, YGS sonuçları, YGS sonuçları açıklandı mı, YGS sınavı giriş, YGS puan hesaplama, YGS sonuçları öğren burada.

YGS sınav sonuçları, ne zaman açıklanacak, 2016 YGS sınavı giriş sonuçları öğren, puan hesaplama - (YGS GİRİŞ)
ygs, ygs sınav sonuçları, ygs ne zaman açıklanacak, ygs puan hesaplama, ygs sonuçları öğren, ygs sonuçları, ygs 2016 sonuçları, ygs sınavı, ygs puan hesaplama, YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, ygs giriş, ösym,,ygs sınavı giriş, ygis sınav

YGS sınavı, sonuçları bu sabah resmen açıklandı. ÖSYM Başkanı Demir, 2016 yılı YGS'de 2 sorunun iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM, 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın YGS sonuçlarını açıklayacak. Adaylar merakla sonuçlarını bekliyor. Peki YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, YGS sınavı giriş, YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. YGS 2016 ne zaman açıklanacak, YGS GİRİŞ, YGS sonuçları, YGS sonuçları açıklandı mı, YGS puan hesaplama, YGS sonuçları öğren burada. ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. YGS sınavı sonuçları yarın açıklanacak. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. ÖSYM, 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarını açıklayacak. Adaylar merakla sonuçlarını bekliyor.

SONDAKİKA ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Aşağıdaki fotoğraftan tıklayıp öğrenebilirsiniz.

YGS sınav sonuçları, ne zaman açıklanacak, 2016 YGS sınavı giriş sonuçları öğren, puan hesaplama - (YGS GİRİŞ)

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13 Mart 2016 tarihinde YGS sınavı yapıldı. 2016 YGS soruları ve cevapları ise 14 Mart Pazartesi günü erişime açıldı. Adaylar şimdi de YGS sınav sonuçlarını merakla bekliyorlar. ÖSYM sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü açıklanacak. Adaylar 2016 YGS sınav sonuçlarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan ais.osym.gov.tr internet sitesinden erişebilecekler.

Adaylar YGS’de 150 baraj puanını geçtiklerinde ise iki yıllık ön lisans ve açık öğretim fakültelerini tercih edebilecekler.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YGS’ye giren adayların LYS’ye başvuruda bulunabilmeleri için taban baraj puanı ise 180. YGS puan türlerindeki puanlardan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 LYS SINAVLARI NE ZAMAN?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-1 Matematik: 19 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-5 Yabancı Dil: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-2 Fen Bilimleri: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran 2016,

LYS başvuruları 1-14 Nisan 2016'da alınacak.

LYS sonuçları ise 18 Temmuz 2016'da adaylara duyurulacak.

LYS BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

ÖSYM'DEN SINAV SORULARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ÖSYM'nin daha önce yayınladığı sınav soruları son yıllarda gizli tutuluyordu. ÖSYM sınav öncesi kritik kararı verdi.ÖSYM 13 Mart tarihinde yapılacak olan YGS sorularının tamamını 'temel soru kitapçığı' adı altında resmi internet sitesinden paylaşacak

YGS 2016 soruları ve cevap anahtarı 14 Mart pazartesi günü ÖSYM Aday İşlemleri Sistemin'den erişime açıklacak.

Birkaç gün önce konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Demir,"Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının yüzde 20'sinin açıklanmasına" ilişkin soru üzerine, soruların tümünün açıklanıp açıklanmaması konusunu da yeniden değerlendirmek istediğini söylemişti.

Kamuoyunun bütün soruları görmemesi meselesinin arkasında, konulara değil, "şu soru çıktı, bu soru çıkmadı" şeklinde sorulara odaklı hazırlık sürecine girilmesini engellemenin bulunduğunu anlatan Demir, "Bu konu belki yeniden değerlendirilebilir, tüm soruları açıklama konusu. Bir önceki arkadaşlar soruları açıklamayalım, böylece biriktirdiğimiz bazı soruları daha sonraki sınavlarda sorabiliriz gerekçesiyle bunu başlatmışlar. Bu çok doğru bir yaklaşımdı" değerlendirmesini yapmıştı.

Dünyada soruların zorluğu ya da kolaylığının gerçek adaylar üzerinde denenerek bulunduğunu dile getiren Demir, bunun başka bir yolu olmadığını da sözlerine eklemişti.

YGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

- Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz" sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

- Hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1B'deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacaktır. AYGS puanlarının hesaplanabilmesi için adayların YGS testlerinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik, Fen Bilimleri) en az ikisinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için AYGS puanları hesaplanacaktır.

- AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS- 2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacaktır.

- Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), YGS Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve

Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS'de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; 2016-YGS Sosyal Bilimler Testinde toplam 45 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 45 cevap alanı bulunacaktır.

Tüm 2016-YGS adayları ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...