Tgrt Haber
27 Mart 2022 09:37 - Güncelleme : 27 Mart 2022 10:55

Yeni tip ehliyet için gerekli belgeler neler? İçişleri Bakanlığı duyurdu, geçersiz sayılacak!

İçişleri Bakanlığı yeni tip ehliyet açıklaması yaptı. Buna göre 1 Ocak 2016 öncesine ait ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. Duyurunun ardından sürücüler ‘’Ehliyet yenileme ne zamana kadar yapılacak? Yeni tip ehliyet ücreti ne kadar?’’ sorularının cevabını merak ediyor.

Yeni tip ehliyet için gerekli belgeler neler? İçişleri Bakanlığı duyurdu, geçersiz sayılacak!

İçişleri Bakanlığı sürücü belgelerinin değişimi için son tarihi açıkladı. 1 Ocak 2016 tarihinden önce çıkartılan ehliyetlerin değiştirilme süreci devam ediyor. Bakanlık eski tip ehliyetleri yenilenmemesi durumunda geçersiz sayılacağı ve Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağını duyurdu. İşte yeni tip ehliyet hakkında bilmeniz gerekenler…

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski sürücü belgelerinin yeni tip ehliyet ile değiştirilmesi için belirlenen süreyi açıkladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yeni tip ehliyet belgesi için son tarihin 31 Aralık olduğunu hatırlattı. Bu tarihe kadar yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve tespit edildiğinde Trafik Kanunu kapsamında ceza uygulanacak.

Yeni tip ehliyet için gerekli belgeler neler? İçişleri Bakanlığı duyurdu, geçersiz sayılacak!

YENİ TİP EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine giderek sürücü belgelerini yenileyebiliyor. İşte yeni tip ehliyet için gerekli belgeler:

  • Eski sürücü belgesi
  • Başvuru ücreti dekontu (Toplam 15 TL)
  • Sağlık raporu
  • Adres bildirimi
  • Biometrik fotoğraf

Sürücü belgesini yenilemek isteyen kişiler Alo 199 Çağrı merkezinden, mobil uygulamadan ya da nvi.gov.tr den aldıkları randevu ile birlikte gerekli evrakları tamamlayarak nüfus müdürlüklerine giderek başvurularını tamamlıyorlar.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan sürücü belgeleri PTT’ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin sürücü belgeleri ellerine ulaşana kadar geçen süreçte nüfus müdürlüklerinden ya da e devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile başvuru sahipleri araçlarını kullanabiliyorlar.

YENİ TİP EHLİYET ÜCRETİ NE KADAR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre değerli kâğıt bedeli 13 TL ve vakıf payı bedeli 2 TL; toplamda 15 TL ödeme yaparak yeni tip sürücü belgesine sahip olabiliyorlar. Yeni tip ehliyet belgesine geçmeyenlere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacak. Peki araç sahipleri yeni tip ehliyet ücretini nasıl yatıracak?

Bakanlıktan alınan bilgiye göre; https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...