Tgrt Haber
27 Mart 2015 18:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Yaş sınırı yok, 100 bin lira verilecek

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma kapsamında 100 bin liralık ödül verilecek.

Yaş sınırı yok, 100 bin lira verilecek
para, ödül,

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı bünyesinde düzenlenen 'Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması'nın bu yıl ikincisi düzenlenecek.  Yarışmada gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarındaki bilimsel araştırmalarıyla fark oluşturan bir kişi 100 bin liralık ödülün sahibi olacak.

 Vakfın temel misyonlarından biri olan araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda hayata geçirilen yarışma, akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki bilim insanlarını teşvik etmeyi ve bu sayede toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Beslenme, sağlık ve tıp alanındaki gelişmeler ışığında, ödül, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, araştırma, eğitim programları ve bilimsel girişimleri desteklemek, topluma faydalı inovasyonların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenirken, yarışma ikinci senesinde uluslararası boyut kazanacak.

Yarışmanın araştırma konusu 'gıda, beslenme ve sağlık' olarak belirlerken, başvuran projelerin toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik eden, tamamlanmış ve uygulanabilir olması kriterlerinde değerlendiriliyor.

Son başvuru tarihi 1 Nisan olarak belirtilen Sabri Ülker Bilim Ödülü'nde kazanan proje ise mayısta düzenlenecek Sabri Ülker Vakfı 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nde açıklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...