Tgrt Haber
12 May 2020 23:51

Tüm Yönleriyle Geleceğin Meslekleri / Geleceğin En Çok Kazandıracak Meslekleri

İçinde bulunduğumuz bu çağı bilgi değil, bilgiyi kullanma çağı olarak düşünebiliriz. 21. yüzyıl da ise yeni meslek dalları birbir ortaya çıkmaya başladı. Örneğin milenyum çağı dediğimiz 2000’li yılların başında SEO elemanı diye bir eleman yokken bugün Google SEO uzmanları birçok şirketin vazgeçilmez elemanları arasında yer alıyor. Yaşanan teknolojik gelişmeler, dijitalleşme, yapay zekâ, robotlar, otomasyon, elektronik, iletişim, gıda güvenliği, biyolojik güvenlik gibi birçok alanda yeni mesleklerin ortaya çıkacağına işaret ediyor. Bu makalemizde “Geleceğin meslekleri neler olacak?, Gelecekte en çok kazandıracak meslekler hangileri olur?, Geleceğin en parlak meslek dalları hangi alanda olur?, Yakın geleceğin yeni meslekleri neler olacak?, Gelecekte hangi mesleklerde çalışacağız?, Geleceğin meslekleri nasıl olacak?, Geleceğin en popüler meslekleri neler olabilir?, Gelecekte hangi mesleklere talep artacak?, Geleceğin teknolojik meslekleri neler olabilir?, Geleceğin Türkiye’sinde en büyük iş gücü hangi alanda olacak?, Gelecekte en çok ihtiyaç duyulacak meslek dalları nelerdir?, Geleceğin en iyi iş fikirleri nelerdir?” gibi tüm sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz...

Tüm Yönleriyle Geleceğin Meslekleri / Geleceğin En Çok Kazandıracak Meslekleri
Geleceğin meslekleri neler olacak,Gelecekte en çok kazandıracak meslekler hangileri olur,Geleceğin en parlak meslek dalları hangi alanda olur,Yakın geleceğin yeni meslekleri neler olacak,Gelecekte hangi mesleklerde çalışacağız,Geleceğin meslekleri na

Konuya giriş yapmadan önce bilmenizi isteriz ki biz diğer seo uzmanı arkadaşların yaptığı gibi mevzuya herhangi bir esrarengizlik yüklemeyeceğiz.

Geleceğin Meslekleri

Buradaki ifadelerimiz geleceğe dönük -varsayılan- işler ile ilgili bilgiler ve kaynak oluşturma kaygısı taşıdığı için sizlere uçuk - kaçık fikirlerle çıkıp kıymetli okuyucu: “uzay çiftçiliğine, tarımına hazır mısınız” demeyeceğiz.

Belki bunu 50 veya 100 yıl sonra ki dijital içerik uzmanları yazabilir. Ancak biz böyle bir şeyle karşınıza çıkmayacağız. Gerçek şu ki gelişen teknoloji, hiçbir şeyi yerinde sabit bırakmıyor.

Örneğin insanlarımız tarımın, hayvancılığın gelecekte yok olmasından çok korkuyorlar. Gelişen teknolojiyi iyi kullananlar ve buna yatkın paradigma dönüşümlerini doğru yapanlar gelecekte tarım alanında da hayvancılıkda da büyük gelişmelere uyum sağlayabilecektir. 

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 22 Nisan 2020’de Twitter’da bir ifadesinde;

“Bundan sonra bio-güvenlik, siber güvenlik ve gıda güvenliği çok daha büyük önem kazanacak. Biyolojik ürünler, tedavi yöntemleri ve aşılar, bio-terör tehdidi, halk sağlığının ve ulusal güvenliğin ana başlıkları arasında yer alacak.” diyordu.

ibrahim kalin twitter acıklama

Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi, gelişen bilişim ve teknoloji alanında; “bio-güvenlik, siber güvenlik, gıda güvenliği, halk sağlığı ve aşı, bio terör tehtidleri gibi alanlarda ciddi gelişmeler ve iş alanları oluşturacağını gösteriyor. 
Özellikle tarım, hayvancılık, seracılık, organik tarım gibi toprağa bağlı alanlarda yeni mesleklerin ortaya çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Peki Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Geleceğin Meslekleri

Sadece devlet yetkilileri değil, ünlü iş insanları, iş kadınları, patronlar, CEO’lar gerek ülkemizde gerekse tüm dünyaya verdikleri mesajlarda yaşanacak dijital dönüşüme paralel olarak yeni iş alanları oluşacağını açık açık söylüyorlar.

Dijitalleşme, yapay zekâ, robotlar ve otomasyon Türkiye’nin işgücünü olumlu yönde etkileyecektir. Evet belki yapay zekâ 100 kişinin işini elinden alacak ama oluşturduğu yeni alanlarla en az 300 kişiye de yeni istihdam alanı açacaktır. Adını yeni duymaya başladığımız bazı meslek dalları yakın bir gelecekte hayatımızda büyük alanları kaplayacağı aşikar.

Geleceğin en popüler mesleklerini bilmek veya öngörebilmek doğru kariyer planınıza güven duymanızı sağlayacaktır. Geçmişte babalarımızın, dedelerimizin yapmış olduğu çoğu meslek günümüzde “unutulmuş meslekler” kategorisinde nostaljik birer fotoğraf olarak karşımızda duruyor.

Şimdi yapmış olduğumuz araştırmalarda geleceğin meslekleri şu alanlarda şekillenecek:

  • İlaç Endüstrisi
  • Uzay Çalışmaları
  • Sosyal Ağlar
  • Bilgisayar ve Yazılım
  • Robot Teknolojisi
  • Eğlence Sektörü
  • Enerji ve Çevre
  • Dev Data Merkezleri
  • Dijital Hayatın Ahlak ve Kanunları (Hukuk Alanı)
  • Online Eğitim

Kısaca gelecekte hangi sektörlerde hangi meslekler öne çıkar, çalışanlar, öğrenciler, “İşimizin Geleceği” ne olur diye kaygı duyuyorlarsa makalemizi okumaya devam etsinler. 

Dikey Çiftlik Danışmanı

dikey çiftçilik

Şehirlerde yaşayan insanların ilgisini çekebilecek mesleklerden biri de Dikey Çiftlik Danışmanlığı’nı sizlere örnek vermek isteriz… İnsanlar, içinde bulunduğumuz çağda hem organik hem de taze ürünleri tüketmeyi tercih ediyor. Bugün ister bireysel planda ister şirketler bazında taze gıda üretmek mümkün hale getirilebilir.

Peki bu nasıl yapılır?
İklim değişikliği sebebiyle belki de bazı bitkileri yetiştirmek tarlalarda imkânsız hale gelebilir. Ancak bir avuç toprakla ve yapay ışıklarla istediğiniz ürünü elde edebileceksiniz. Bunun için dönümlük tarlaya da ihtiyacınız olmayacak.

Örneğin tüm ortamı bitki ve sebze yetiştirmeye müsait bir binanın bodrum katında pekala bu iş yapılabilir. Bunun için tek yapılması gereken dikine meyve, sebze ve bitkisel şeyler yetiştirmeye müsait ortamı hazırlayabilmektir. Dikey Tarım veya Çiftlik danışmanları, bu alanlarda faaliyet göstermek isteyen şirket ve yatırımcılara en iyi uygulamaların neler olduğuna dair tavsiyelerde bulunabilir. Böylece hem insanlar daha sağlıklı gıdalar tüketmiş, hem de yiyecek temin etmeyi taze ve hızlı hale getirebilirsiniz. Bunun için bu mesleğin danışmanları her mahalledeki tarım sahaları için en uygun yerleri belirleyip bölge sakinlerini tesisi işletmek üzere eğitecektir. Hatta bu alanda faaliyet gösterenler aynı zaman da hangi diyetlerin yapılacağını, hangi gıdanın sağlığa daha iyi gelip gelmeyeceğini, yemeklerin en iyi nasıl ve nelerle hazırlanacağını raporlayıp kişiye özel eğitim verebilecek duruma gelebileceklerdir. 

Günümüz Mesleklerine Talep ve İstihdam Durumu

Geleceğin Meslekleri

Elimizde istatiksel bir liste var. Bu listede ise önümüzdeki 10 yıl içinde en iyi kariyer yapılabilecek meslekler yer alıyor. Bu meslek dallarını kısa kısa değerlendirdikten sonra internette sık sık karşınıza çıkan ismi var ama henüz oluşmamış meslek dallarına bakalım.

Veri tablosu ise şöyle :

Meslek                                                         Büyüme Yüzdesi

Güneş Enerjisi Teknisyeni                                    % 100

Rüzgâr Enerjisi Teknisyeni                                    % 90

Evde Hasta Bakımı                                                % 50

Kişisel Bakım Yardımcısı                                       % 40

Asistan Doktor                                                       % 40

Pratisyen Hemşire                                                 % 38

Fizik Tedavi Yardımcısı                                          % 30

Uygulama Geliştirici                                               % 30

İstatikçi                                                                   % 30

Fizik Tedavi Destekçisi                                           % 27

Genetik Danışman                                                 % 25

Tıbbi Asistan                                                          % 25

Mesleki Terapi Asistanı                                          % 20

Güneş Enerjisi Teknisyenleri

Güneş Enerjisi Teknisyeni

Gerek rüzgâr enerjisi gerekse güneş enerjisi tüketilebilir enerji kaynakları içinde en doğal enerji kaynakları içinde yer alıyor. Ülkemizin her tarafının boş arazi ile çevrili olduğu gözönüne alınınca son 3 senedir kişisel bazda devlet desteği ile birlikte yeni çıkan yasal düzenlemeler sayesinde herkes güneş enerjisinden istifade edip, kendi boş arazilerine güneş enerjisi panalleri kurabilmektedir. Bu alandaki hızlı büyümenin en büyük etkeni işte yapılan bu yasal düzenlemelerdir. 
Ülkemizin arazileri tarıma elverişli ancak çoğu kişi arazilerini işlemek yerine şehre çalışmaya göç etmiş. Bu yüzden atıl duran arazilerin çoğunu değerlendirmek isteyen yatırımcılar arazileri uygun fiyatlara kiralayıp dev güneş enerjisi tarlaları kurdular. Bu gelişim beraberinde güneş enerji panallerinin bakım ihtiyacını da beraberinde getirdi. Yeni alanda bu işi yapacak teknisyenlere ihtiyaç artıyor. 

Dünyanın her yerinde, güneş enerjisi teknisyenleri, büyüyen bu yeni sektörde hem iş güvenliğine sahip olmanın hem de değişimin bir parçası olmanın keyfini çıkarıyor diyebiliriz.

Rüzgâr Enerjisi Teknisyenleri

Rüzgâr Enerjisi Teknisyeni

Bu konu da en son TRT Belgesel de gündeme gelmeye başladı. Hatta belgesel de Rüzgâr Enerji Santrallerinin teknisyenlerinin çalışmasına da yer verilmişti. Evet, tüm dünyada temiz enerji kaynaklarına geri dönüş hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu dönüşümde en fazla talep görenler arasında rüzgâr enerjisi yer alıyor. Yeni endüstri sektöründe ürettiğiniz elektriği hemen satabilme imkanına da sahipsiniz. İşte bu nedenler elektriği ürüten tribünlerin artmasına bu da tribünlerin tamir, montaj, bakım gibi işlerini yapacak kalifiye teknisyenlere ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de bu işle ilgilenen az kuruluş var. Ancak 2030 yılına kadar sektörün on binlerce teknisyene ihtiyacı olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Pratisyen Hemşireler

Pratisyen Hemşire

Bu sistem özellikle ABD’de uygulanmaya başladı ve her geçen gün daha da büyüyen bir meslek haline geldi. Bu meslekte doktor olmayan bölgelerde sağlık bakanlığı veya sağlık il müdürlüklerinin açacağı kurslarda sağlık personelinin alacağı eğitim sonrası doktor açığının kapatılması hedefleniliyor. Özellikle ülkemizde doktorun az veya hiç olmadığı yerde akut ve kronik hastalıkların tanısını koyup tedavi edebilecek kadar bilgiye sahip sağlık memurlarının yetiştirilip istihdam edilmesi ülkemizde de gündemde. 

Fizik Tedavi Uzmanları

Fizik Tedavi Uzmanı

Fizik tedavi uzmanlarına özellikle hareket kabiliyeti zayıflamış yaşlı insanlar ihtiyaç duyuyor. Dünyanın yaşlı nüfusu ilerleyen yıllarda daha da artacağı düşünülürse özellikle fizik tedavi uzmanlarına olan ihtiyaç da artış göstermeye devam edecektir.

Fizik rehabilitasyona, ağrı yönetimine en çok yaşlılarımız ihtiyaç hissediyor. 2030 yılına kadar belki de 100 binlerce fizik tedavi uzmanlarına ihtiyaç olacağı öngörülüyor. Sadece uzmana değil yine alanın uzmanlarına da elbette asistanlar olacağı da aşikar.

Hemşireler

Hemşire-hemşir

Yine yaşlı nüfusundaki artış göz önüne alınacak olursa 2030 yılına kadar hemşire, hemşir gibi alanında bay ve bayan milyonlarca sağlık çalışanına ihtiyaç duyulacaktır. Ülkemizde sağlık alanında gerek personel gerekse teknolojik yenilenme ve hastane sayısındaki artış, sektörde dünyada söz sahibi olduğumuzu gösterdi. Covid-19 pandemisi sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu özverili çalışmaları gelişmiş teknolojik cihazları kullanma becerisi takdire şayan. Gelecekte hemşirelere daha çok talebin artacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Sağlık Hizmetleri Yöneticileri

Sağlık Hizmetleri Yöneticisi
 

En fazla değişim ve gelişim sağlık sektöründe yaşanıyor. Özellikle 2030 yılına kadar sektöre yönelik yasalar, yönetmelikler, teknolojik değişimler ve tıbbi yeniliklere ayak uydurmalarını sağlayan, bunu yaparken de verdikleri hizmetin kalitesini sürekli yukarı çekebilen, yetenekli ve bilgili yöneticilere de ihtiyaç olacağını düşünüyoruz. Özel hastanelerin bu yöneticilere büyük ihtiyacı olacak. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı nezdinde bu tarz işleri hastane müdürleri yapıyor olsa da bu alan biraz daha farklılık gerektirdiği için yeni istihdam sağlayacağını düşünüyoruz... 

Yazılım Geliştirici ve Test Uzmanları

Sağlık Hizmetleri Yöneticisi

Sağlam ve başarılı mühendislik becerisi olmadan yazılımdan bahsetmek mümkün değildir. Yazılım olmazsa ne bilgisayarların ne robotların ne de mobil cihazların bir anlamı kalmıyor... Gelişen ve değişen internet teknolojinde makineler de başarılı yazılımlar sayesinde ilerlemeler sağlanıyor. İşte bu alanda yetenekli yazılım geliştiricilerine büyük ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz. Tahminimize göre mobil uygulama alanında yazılım geliştiricileri için 2030 yılından sonraki yıllar altın bir çağ olacağı inancını taşıyoruz. Bu alanda ki ihtiyaç milyonları bulabilir…

Dijital İçerik Uzmanları (SEO)

dijital içerik uzmanları (seo)

Değişen ve dijitalleşen dünyamızda en büyük değişim hiç kuşkusuz kültürel değişim alanında yaşanıyor. Sürekli daha dinamik, daha interaktif olmak herkes için önemli bir konu. Dünyada bu alandaki talebe bağlı medya içeriği üretimi de kurum ve kuruluşlar nezdinde zorunlu hale geldi diyebiliriz. İnternet dünyayı global bir köye haline çevirdi. Sürekli ellerimizin altında olan telefonlarla yeni içeriklere olan ihtiyaçlarımız da hız kesmeden devam ediyor…
Hemen her sektörde, yeni içerikler sağlamanın, etkin kalmak ve Google aramalarında her firma ilk sırada yer almak istiyor. Bunun için özgün içerik üretebilecek dijital içerik uzmanlarına ihtiyaç daha da çok artacaktır diye düşünüyoruz. 

Veri Analistleri

veri analisti

Bilgisayar teknolojisindeki gelişmelerin hızı bir önceki yıla göre daha hızlı ilerliyor… Yaşanan bu veri artışını toplanıp biçimsel hale getirmek içinse veri analistlerine ihtiyaç duyuluyor. Her şirketin ayrıntılı veri toplayabilme becerisine sahip, topladığı veriyi analiz edebilecek uzmanlara ihtiyacı olacaktır. 
Eldeki verileri değerlendirip geçmişteki ve günümüzdeki eğilimleri ortaya çıkarabilecek gelecek ile ilgili gerçekçi tahminleri yapabilecek veri analistlerine büyük iş imkanları olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Bilgisayar Sistemleri Analistleri

Bilgisayar Sistemleri Analisti

2030 yılına kadar bilişim ve teknoloji hayatımızın içine yerleştikçe bu alanda da ister istemez bilgisayar bilimleri üzerine eğitim almak isteyen insan sayısı artacaktır. Alandaki karmaşayı çözebilecek bilgisayar sistemleri analistlerine çok iş düşeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde iyi donanım, kaliteli yazılım, yaptırarak robot ve yapay zekânın nimetlerinden faydalanmak isteyen şirketlerin sıkıntılarını çözülmeden büyüme hedefi hayal olur...

Dijital Muhasebeciler

dijital muhasebeciler

Dijital muhasebecilik şuanki muhasebe işlerine benzerlik gösteriyor olsa da burada sadece muhasebe raporlarını sunmak yeterli olmuyor. Bununla birlikte dijital para ile ilgili raporlarında istenmesi söz kosunu olacak. Eldeki veriler yöneticilere daha hızlı sunulup, geleceğe yönelik yatırım kararlarının alınması için raporlar, analizler yapma işini dijital muhasebiciler yapacak. 

Blockchain Geliştiriciler

Blockchain Geliştirici

Özellikle Çin hükümeti şuan dijital kripto para birimini olan Bitcoin’i kullanmak için bir takım adımlar atmaya başladı. Bitcoin yeni dijital para birimi herkesin hayatına gireceğe benziyor. Blockchain teknolojisi dedikleri ve blockchain geliştiricileri finansal tüm işlemleri herhangi bir merkezi olmayan, hızlı ve gizli bir şekilde yapmamızı sağlayacak dağıtılmış kriptografik bir kayıt defteri olarak isimlendiriliyor. Yani konuyu anlaması zor olsa da bu alandaki uzmanlar blockchain teknolojisinin İnternet gibi dünyayı değiştireceğine çok inanıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde blockchain teknolojisinden anlayan, bu alanla ilgili işlevsel hizmetler ve ürünler geliştirebilen bir çok insana ihtiyaç duyulacaktır.

Dijital Reklamcılık Alanı

Dijital Reklamcılık

Dijital reklamcılık gelişmeye bağlı olarak gereksinim duyulacak meslek dallarından biridir. Bu alan ürün tanıtımının dijital reklamcılık teknolojisi ile internette, akıllı telefonlarda ve elde taşınabilir medya cihazlarında, otomobillerde, reklam panoları ve bilboordlarda uygulanabilir alanları mevcuttur. Gelecek 10 yıl içinde dijital reklamcılık alanında farklı gelişmeler yaşanacağını ve bu alanda istihdamın artacağını düşünüyoruz. 

Nanoteknoloji Mühendisleri

nano teknoloji mühendisleri

Bu alanla ilgili özellikle ABD'de Silikon Vadisi'nde birçok firma çalışmalara baladı. Nanoteknoloji mühendislerinin işi basitçe, maddenin en küçük yapı taşına kadar inip bunlar arasında çalışan bilim insanları olarak görev alacaklar. Gelecek zaman içinde nanoteknoloji sayesinde özellikle sağlık alanında devrim niteliğinde işler yapılması planlanıyor.

Robot Mühendisleri

Robot Mühendisliği

Robotik mühendisleri gelecekte işe yarar robotlar ve robotik sistemleri tasarlayıp nerede, nasıl ve ne için kullanılacağını uygulayacak kişilerdir. Bu alanda Türkiye'de bildiğimiz kadarıyla Konya'da robot fabrikası hali hazırda bulunmaktadır. Yine büyükşehir kökenli birçok yerli firma eğlence sektörü başta olmak üzere, tarım, otomotiv gibi alanlarda farklı robot türleri üzerinde çalışmalar yürütmektedir.
Eğlence sektöründe hali hazırda Ankara menşeili bir firma'nın üç boyutlu ve gerçeğini aratmayan formüle 1 araç ürettiğini biliyoruz.  

Siber Güvenlik Uzmanı 

siber güvenlik uzmanları

Şirket çalışanları çalıştıkları işleri kayıt edip çıkar. Her elemanın yaptığı verileri kayıt etme işleminde bir depoya ihtiyaç duyulur. Çoğu şirket günümüzde karışık internet protokolleri ve ağları üzerinden yaptıkları bu işi artık profesyonel ellere bırakacak. Siber dünyanın gelişmesi veri güvenliği, karışık ağ protokollerini tamamen ortadan kaldıracak bu yeni iş alanında yeni programlarla siber güvenlik uzmanları boy gösterecek. Uzmanlar, tüm siber saldırganlara karşı güvenliği tesisis edip verilerin de korunmasını sağlayacaktır. Gelecek meslek arasında bu alanda da çok fazla istihdam olacağını düşünüyoruz. 

Endüstriyel Tasarım Mühendisleri

endüstriyel tasarım mühendisleri

Hem sanatı hem de mühendislik alanında faaliyette bulunması planlanan bu alanda sadece biyo robotik alanda değil, ev eşyası, mücevher tasarımı, oyuncak, ve donanımsal işler gibi farklı bir çok alanda iş yapabilecekler. Gelecek 10 yıl içinde bu meslek dalında rekabetin artacağını düşünüyoruz.

Veri Madenciliği / Analistleri

Veri Madenciliği

Veri analistleri her geçen gün hızlı bir şekilde değişen ve gelişen toknojilerle birlikte önemini hızla arttırmaya devam etmekte. Geleceğin önemli meslekleri arasında yer alacak "internet of things" denilen "nesnelerin interneti", "big data" denilen büyük veri" vb. teknolojilerin uzmanına ihtiyaç çok duyulacak diye düşünüyoruz. 

Online Eğitmen

Online Öğretmen

Covid -19 (koronavirüs) pandemisi sebebiyle eğitim alanında uzaktan eğitime geçildi. Bu durum yeni birçok firmaya da önceden olduğundan daha fazla düşünme imkanı vererek farklı alanlarda online eğitim dallarında çeşitliliği beraberinde getirdi. Önümüzdeki 10 yıl içinde "online eğitmen"e daha fazla ihtiyaç duyulacağını ve mesleğin popülerliğini artıracağını düşünüyoruz. 

Drone Pilotu

drone pilotu

Günümüzde dronlarla daha çok film, video çekimi veya fotoğraf çekimi yapılıyor. Ancak bu işler için dronlara kamera takılıp çekim yapılan veya hobi amaçlı türleri için geçerli... Ülkemizde mesleğe farklı bakılıyor. Drone pilotluğunun normal uçak pilotluğundan farkı yok. Hatta droneların önümüzdeki yıllar içinde sağlık alanında hasta taşıdığını, askeri alanda iha veya siha uçurulduğunu, ticari taksi gibi insan taşımak için kullanılacağı düşünülürse mesleğin popüler olmaması mümkün değil diye düşünüyoruz. Alanla ilgili özellikle 2030 yılından sonra çok ciddi istihdamlar açılacağını düşünüyoruz. 

Biyomedikal Cihaz Teknikeri

Biyomedikal Cihaz Teknikleri

Gelecekte en fazla değişimin ve istihdamın yaşanacağı sektörün sağlık sektörü olacağını makalenin başında dile getirmiştik. Ülkemizde halihazırdaki meslek liselerinde okuyan öğrenciler biyomedikal cihaz teknikerlik bölümlerini tercih edip eğitimlerini sürdürüyorlar. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu alanda istihdamın artacağını düşünüyoruz. Bu teknikerlerin görevi ultrason cihazı, hasta monitörü ve elektrikli tekerlekli sandalye gibi tıbbi cihazların, bakım, onarım ve tamirini yapmaktadırlar. 

İnternet Etik Uzmanı

teknik etik uzmanı İnsanoğlu gelişme ne kadar hızlı yaşanırsa yaşansın beraberinde etik kurallarının sınırlarını mutlaka çizmek zorunda kalacaktır. Burada iş en çok da hukukculara düşecektir. Günümüzde nasıl çocuk avukatları, çocuk mahkemeleri varsa gelecek 10 yıl içinde internet etik uzmanlarının oluşturduğu ekipler hukuk alanında yeni teknolojilerle, ortaya çıkabilecek sonuçlarına ilişkin cevapsız kalan tüm soru ve sorunlara çözüm üreten kişiler olacaktır diye düşünüyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...